Φθηνές οι τραπεζικές μετοχές λέει η Επενδυτική Τράπεζα της Ελλάδος – Οι νέες τιμές – στόχοι

15:19 9/2/2018 - Πηγή: BankWars

Φθηνές είναι οι τραπεζικές μετοχές, σύμφωνα με ανάλυση της Επενδυτική Τράπεζα της Ελλάδος. Η τράπεζα δεν προβλέπει αύξηση μετικού κεφαλαίου μετά τα stress tests.

H τράπεζα θέτει νέες τιμές-στόχους και παραμένει “buy” .

Ο νέος στόχος για την Alpha Bank είναι στα 2,36 ευρώ (περιθώριο ανόδου 16% από τα τρέχοντα επίπεδα της τιμής

της μετοχής), για τη Eurobank στο 1,22 ευρώ (+36%), για την Εθνική στα 0,39 ευρώ (+24%) και για την Τράπεζα Πειραιώς στα 4,81 ευρώ (+ 24% ).

Όπως αναφέρει η χρηματιστηριακή, η ορατότητα για τις τράπεζες έχει βελτιωθεί, κάτι που αντανακλάται μόνο εν μέρει στις τιμές. Οι ενδείξεις για έγκαιρη μείωση των κόκκινων δανείων και τα αποτελέσματα των stress tests χωρίς εκπλήξεις είναι οι βασικοί καταλύτες για τη συνέχεια και λογικά, θα επιτρέψουν περαιτέρω επαναξιολόγηση των τραπεζικών μετοχών.

ΤΟ IRFS 9

Η επίπτωση της εφαρμογής για πρώτη φορά του λογιστικού προτύπου IFRS 9 θα κυμανθεί από τα 5,4 ως τα 7,8 δισ. ευρώ για το τραπεζικό σύστημα. Στο μοντέλο της, η χρηματιστηριακή προβλέπει αύξηση των σωρευτικών προβλέψεων των τραπεζών κατά 10% και επίπτωση ύψους 1,6 δισ. για την Αlpha, 1,5 δισ. για τη Eurobank και την Εθνική και 1,7 δισ. ευρώ για την Πειραιώς.

Συνυπολογίζοντας την επίπτωση του IFRS 9 και τις επιβεβλημένες πωλήσεις, η IBG μειώνει τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη προ προβλέψεων και τα καθαρά κέρδη των τραπεζών το 2018-2019 κατά 6% και 25% αντίστοιχα, συνυπολογίζοντας και πιο επιθετικές πωλήσεις και διαγραφές NPLs.

Η απόδοση ιδίων κεφαλαίων των τραπεζών θα παραμείνει περιορισμένη (περί το 5%) όσο το ύψος των κόκκινων δανείων παραμένει υψηλό, κάτι που διατηρεί σε υψηλά επίπεδα και τις αντίστοιχες προβλέψεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα