Φρέσκα κεφάλαια 350 εκατ έχει ανάγκη η Dexia

Οι δυσκολίες για τη γαλλο-βελγική Dexia δεν έχουν τελειωμό και σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία θα χρειαστεί 175 ως 350 εκατ ευρώ μέσω νέας αύξησης κεφαλαίου. Ως εκ τούτου Βέλγιο, Γαλλία και σε μικρότερο βαθμό το Λουξεμβούργο θα επωμιστούν τη νέα αυτή στήριξη. Ήδη άλλωστε τα κράτη αυτά εγγυώνται τα δάνεια της.

Η Dexia, η οποία διασώθηκε για δεύτερη φορά μέσα σε τρία χρόνια τον περασμένο Οκτώβριο, συμφώνησε

τον Απρίλιο να πωλήσει την Dexia Banque Internationale a Luxembourg (Dexia BIL) έναντι τιμήματος 730 εκατ. ευρώ. Το 90% της τράπεζας θα πωληθεί στην Precision Capital του Κατάρ και το υπόλοιπο 10% στο Λουξεμβούργο.

Ο εκπρόσωπος της Dexia αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες της βελγικής εφημερίδας, αν και τον προηγούμενο μήνα είχε παραδεχθεί πως είναι πιθανό να χρειαστεί ανακεφαλαιοποίηση στη μονάδα του Λουξεμβούργου.

σχετικά άρθραΈξαλλος γερμανός μεγαλοτραπεζίτης με τις αποφάσεις ΝτράγκιΜειώνει τις εκτιμήσεις της για την ανάπτυξη της Κίνας η Goldman SachsΟλλανδική βόμβα – Πιθανή… μια ελεγχόμενη ελληνική έξοδος από το ευρώMark Grant: Η Ελλάδα θα ζητά όλο και περισσότερα χρήματαCheuvreux: Γιατί η γερμανική κυβέρνηση δεν θα θυσιάσει το ευρώBanco Popular: Φέρεται να εξετάζει συγχώνευση με τη Banco Mare NostrumΜείωση προσωπικού των επενδυτικών τραπεζών προτείνει η Deutsche BankΟι Κύπριοι προσδοκούν να εισπράξουν 300 εκατ. ευρώ από το φυσικό αέριοMerkel: Διαθέτουμε τους πόρους για να σταθεροποιήσουμε το ευρώΧρεοκόπησε η γερμανική P+S Werften
Keywords
Τυχαία Θέματα