Nomura: Το ευρώ θα ανακάμψει έως το 1,35 δολ.

Στο 1,20 δολ. μέχρι τα μέσα του 2013 και στο 1,15 δολ. μέχρι το τέλος του 2013 βλέπει το ευρώ η Nomura, παρά το γεγονός ότι μέχρι το τέλος του 2012 θα υπάρξει μια ανάκαμψη για το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα.

Ακόμη και αν κάποιοι από τους κινδύνους του ευρώ έχουν μειωθεί από τη στιγμή που ανακοινώθηκε το πρόγραμμα OMT της ΕΚΤ, ένα ασφάλιστρο κινδύνου για το ευρώ θα εξακολουθήσει να απαιτείται από τους επενδυτές,
ενώ τους επόμενους μήνες θα παραμείνει η αβεβαιότητα σχετικά με την αποτελεσματικότητα του OMT και τους πολιτικούς κινδύνους.
Ο αναλυτής της Nomura, Jens Nordvig, θεωρεί ότι το πιο πιθανό σενάριο είναι το ευρώ να σταθεροποιηθεί πέριξ των επιπέδων του 1,35 δολ., εκτός εάν υπάρξει κάποια από τις τρεις παρακάτω εξελίξεις:
(α) σημαντική μείωση του ασφαλίστρου έναντι κινδύνου στην ευρωζώνη
(β) αποδείξεις ότι οι συνέπειες των κυκλικών συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί στην ευρωζώνη έχουν περιοριστεί
(γ) στοιχεία που αποδεικνύουν ότι οι παγκόσμιες ροές κεφαλαίου οδηγούν πωλήσεις του δολαρίου.
Δεν βλέπουμε καμία από αυτές τις συνθήκες να συντρέχουν τους επόμενους μήνες. Σύμφωνα με τον Nordvig, σε περίπτωση που το απαιτούμενο ασφάλιστρο κινδύνου ευρώ είναι μικρότερο από ό,τι ήταν στις κορυφές της τάσης του τέλους του περασμένου έτους και τον Μάιο του τρέχοντος έτους, τότε το ευρώ θα διαμορφωθεί γύρω από τα 1,27 δολάρια μέχρι το τέλος του έτους, επίπεδο το οποίο είναι σύμφωνο με πολλές άλλες εκτιμήσεις, όπως αυτή του Chris Walker της UBS, για παράδειγμα, που βλέπει το ευρώ στο 1,25 δολάρια στις αρχές του 2013.σχετικά άρθραΈξαλλος γερμανός μεγαλοτραπεζίτης με τις αποφάσεις ΝτράγκιΜειώνει τις εκτιμήσεις της για την ανάπτυξη της Κίνας η Goldman SachsΟλλανδική βόμβα – Πιθανή… μια ελεγχόμενη ελληνική έξοδος από το ευρώMark Grant: Η Ελλάδα θα ζητά όλο και περισσότερα χρήματαCheuvreux: Γιατί η γερμανική κυβέρνηση δεν θα θυσιάσει το ευρώBanco Popular: Φέρεται να εξετάζει συγχώνευση με τη Banco Mare NostrumΜείωση προσωπικού των επενδυτικών τραπεζών προτείνει η Deutsche BankΟι Κύπριοι προσδοκούν να εισπράξουν 300 εκατ. ευρώ από το φυσικό αέριοMerkel: Διαθέτουμε τους πόρους για να σταθεροποιήσουμε το ευρώΧρεοκόπησε η γερμανική P+S Werften
Keywords
Τυχαία Θέματα