Φουλ επίθεση ΣΥΡΙΖΑ για τα υποβρύχια: “Συνυπεύθυνος ο πρωθυπουργός”

Στο θέμα των ναυπηγείων Σκαραμαγκά και τα υποβρύχια επανήλθε σήμερα η Κουμουνδούρου, κατηγορώντας προσωπικά τον Πρωθυπουργό ότι καλύπτει τον Ευ. Βενιζέλο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ παραθέτει σε άτυπη ενημέρωσή του, αποσπάσματα των τοποθετήσεων των κ. Ευάγγελου Μεϊμαράκη και Κωνσταντίνου Τασούλα από πρακτικά υποεπιτροπής εξοπλιστικών, στις 17/3/10, στα οποία τα δύο στελέχη της Ν.Δ. εμφανίζονται να διατυπώνουν επικρίσεις κατά του τότε υπουργού

Άμυνας Ευ. Βενιζέλου για την επίμαχη σύμβαση.

«Τελικώς πότε έλεγαν την αλήθεια τότε ή σήμερα; Ποιοί είχαν δίκιο τα στελέχη της Ν.Δ. τότε ή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σήμερα που παρείχε πλήρη κάλυψη στο κ. Βενιζέλο;», διερωτάται το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Χαρακτηρίζει μάλιστα πολιτικά συνυπεύθυνο τον Πρωθυπουργό, καθώς όπως επισημαίνει, «για δεύτερη φορά ο κ. Σαμαράς καλύπτει τον κ. Βενιζέλο , πρώτα με την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ και τώρα με τα υποβρύχια και τα ναυπηγία Σκαραμαγκά».

Σύμφωνα με τα πρακτικά της συνεδρίασης που επικαλείται ο ΣΥΡΙΖΑ, οι κ. Μεϊμαράκης και Τασούλας και Βενιζέλος είχαν υποστηρίξει τότε μεταξύ άλλων:

«ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ: Όσον αφορά τη συγκεκριμένη σύμβαση, η γνώμη μου είναι, κ. Υπουργέ, ότι κακώς προχωρείτε προς αυτή τη σύμβαση, κακώς παραγγέλνετε τα δύο υποβρύχια. Αν θυμάμαι καλά, δεν υπάρχει αίτημα του ναυτικού και δεν υπάρχει στο ΕΜΠΑΕ για τα δύο επιπλέον υποβρύχια. Και αυτό σημαίνει πως τα δύο υποβρύχια τα οποία παραγγέλνετε, τα παραγγέλνετε με δική σας πρωτοβουλία, προσωπική, κάνατε εσείς προσωπικά και όχι μέσω των υπηρεσιών σας τη συζήτηση, όχι με ομολόγους σας, αλλά με ιδιώτες, αγνοώντας τα θεσμικά όργανα της πολιτείας και προχωράτε σε μια συμφωνία η οποία δεν ξέρουμε αν θα τηρηθεί και την οποία δεν την έχουμε και μπροστά μας».

«ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΑΣΟΥΛΑΣ: Αυτή τη στιγμή έχουμε μια μεγάλη διαφορά απ’ ό,τι συνέβαινε και επειδή συμφωνώ με τον κ. Βενιζέλο ότι η λέξη «σκάνδαλο» είναι λέξη που έχει χρησιμοποιηθεί καταχρηστικά και πολλές φορές αδίκως και το θέμα είναι πολύ σοβαρό, όμως δεν έχω πεισθεί, κύριε Υπουργέ, γιατί δεν είναι σκάνδαλο. Δεν έχω πεισθεί διότι βλέπω σε περίοδο δεινής δημοσιονομικής καταστάσεως, χειρότερης από εκείνη που δυνάστευε εμάς, προχωρείτε σε επιβάρυνση του ελληνικού δημοσίου της τάξεως που αγγίζει το 1 δισ. ευρώ, κατά τη γνώμη μου, χωρίς να υπάρχει ισχυρός επιχειρησιακός λόγος. Δεν εξετάζετε την πρόταση για αλλαγή και αντί για δύο ανακαινισμένα υποβρύχια τύπου 209 να πάρετε δύο καινούργια, τύπου 209 χωρίς ένα ευρώ αύξηση της συμβάσεως. Γιατί βλέπουμε το Πολεμικό Ναυτικό, τη χώρα, τους εαυτούς σας να εμπλέκονται στην περιπέτεια της παραλαβής του ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗ για να μεταπωληθεί; Ενώ, αν ήταν ο ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ, όπως προφανώς θέλετε να μας πείτε, επαρκής, τότε γιατί να μην το κρατήσουμε; Κύριε Υπουργέ, θα ήθελα να με πείσετε γιατί δεν είναι σκάνδαλο και τεράστιο λάθος αυτό που πάει να γίνει».

«ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ (Υπουργός Εθνικής Άμυνας): Όταν ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας λέει σε κοινοβουλευτικό όργανο ότι πρέπει να τον πείσω ότι δεν είναι σκάνδαλο, δηλαδή ότι υπάρχει τεκμήριο σκανδάλου, το οποίο πρέπει να ανατραπεί, δεν έχει καμία σωτηρία ούτε το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, αλλά φοβάμαι, ούτε το πολιτικό σύστημα. Πρόκειται για μνημείο αντιδημοκρατικής στάσης».

Keywords
Τυχαία Θέματα