Φωτιά στην Εύβοια: Μήνυμα του 112 στους κατοίκους του Κρεμαστού

Ενισχύονται οι δυνάμεις που επιχειρούν στην πυρκαγιά που ξέσπασε σε χορτολιβαδική έκταση ανάμεσα στην Γαία και στο χωριό Κρεμαστό Ευβοίας το οποίο εκκενώνεται για προληπτικούς λόγους. Οι κάτοικοί του κατευθύνονται προς το χωριό Τραχήλι, ενώ εστάλη και μήνυμα από το 112.

Ενεργοποίηση 1⃣1⃣2⃣

Αν βρίσκεστε στον #Κρεμαστό Δήμου #Κύμης #Αλιβερίου εκκενώστε τώρα προς #Τραχήλι

Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας

Ακολουθήστε τις οδηγίες των Aρχών

Οδηγίες προστασίας https://t.co/162IAidIpY

@pyrosvestiki @hellenicpolice

112 Greece (@112Greece) June 18, 2022

Συγκεκριμένα, το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στον Κρεμαστό δήμου Κύμης- Αλιβερίου, εκκενώστε τώρα προς Τραχήλι. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθήστε τις οδηγίες των αρχών. Οδηγίες αυτοπροστασίας εδώ».

Η πυρκαγιά ξέσπασε λίγο μετά τις 14.00 το μεσημέρι σε χορτολιβαδική έκταση ανάμεσα στην περιοχή Γαία και Κρεμαστού Ευβοίας. Σύμφωνα με την πυροσβεστική, πρόκειται για μία δύσκολη πυρκαγιά λόγω του δύσβατου του σημείου αλλά και των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική πρόκειται για μια δύσκολη πυρκαγιά, καθώς το δύσβατο σημείο όπου μαίνεται και οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν, δυσχεραίνουν το έργο των δυνάμεων.

Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν συνολικά 86 πυροσβέστες με 29 οχήματα, 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 9 αεροσκάφη, 4 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα λειτουργεί ως συντονιστικό.

Σημειώνεται ότι το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Στερεάς Ελλάδας έχει τεθεί σε γενική επιφυλακή, ενώ με εντολή του αρχηγού του ΠΣ, Αλέξιου Ράπανου, κλιμάκιο της ΔΑΕΕ θα μεταβεί στην περιοχή προκειμένου να διερευνήσει τα αίτια της πυρκαγιάς.

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, για σήμερα Σάββατο 18 Ιουνίου και για αύριο Κυριακή, 19 Ιουνίου, προβλέπεται υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς στην Εύβοια.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα