ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ-ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ: “Ατσαλάκωτοι” όσοι πιάστηκαν πριν τις 31 Μαρτίου 2011!

Ενώ οι φοροφυγάδες μετά την 31η Μαρίου 2011 διώκονται αυτομάτως από τον εισαγγελέα, ανεξάρτητα αν έχουν προσφύγει ή όχι στα Διοικητικά Δικαστήρια και ανεξάρτητα απ΄το χρόνο που θα χρειαστεί να τελεσιδικήσει η υπόθεσή τους, οι παλαιότεροι οφειλέτες, αυτοί που πιάστηκαν να φοροδιαφεύγουν πριν τις 31 Μαρτίου 2011, θα συνεχίσουν να «κρύβονται» πίσω από προσφυγές στα Δοιηκητικά δικασήρια, αναβολές και…τα γνωστά ελληνικά “κόλπα”.

Oι οικονομικοί εισαγγελείς Πεπόνης και Μουζακίτης ζήτησαν από τoν προϊστάμενό τους Νίκο Παντελή οδηγίες για το ζήτημα της αναδρομικότητας ή

μη εφαρμογής των νέων διατάξεων του Ν. 3941/2011 που αφορούν την άσκηση ποινικών διώξεων στις περιπτώσεις κακουργηματικής φοροδιαφυγής. Δηλαδή αν οι διατάξεις του νέου νόμου με τις διαδικασίες δίωξης-εξπρές πρέπει να εφαρμόζονται και στις περιπτώσεις κακουργηματικής φοροδιαφυγής που διαπράχθηκε πριν την 31η Μαρτίου 2011, που είναι η ημερομηνία εφαρμογής του επίμαχου νόμου (Ν. 3943/2011).

Ο κ. Παντελής σε γνωμοδότησή του προς όλους τους εισαγγελείς της χώρας επικαλείται την νομολογία του Αρείου Πάγου και υπογραμμίζει ότι «απαγορεύεται γενικώς η αναδρομική εφαρμογή δικονομικών κανόνων, όταν αυτοί περιέχουν προβλέψεις οι οποίες θίγουν εν τέλει ουσίωδη συμφέροντα του κατηγορουμένου».

Keywords
Τυχαία Θέματα