ΈΞΟΔΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ ΤΟ 2014; – ΠΟΙΟΙ ΕΠΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ…

Από εκεί που δεν το περιμένει κανείς θα έρθει η μεγάλη έκπληξη του 2014, η οποία δεν θα είναι άλλη από την ξαφνική και δραματική έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, υποστηρίζει ο αρθρογράφος του MarketWatch, Matthew Lynn.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ελλάδα, το 2014, έχοντας επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα και έχοντας τις δυνάμεις να σταθεί στα «πόδια» της και να πληρώνει από μόνη της – δίχως τη βοήθεια των δανειστών – τα έξοδά

της, θα μπορέσει και να αποχωρήσει από την Ευρωζώνη.

Ήδη από το νέο έτος, η Ελλάδα θα μπορεί, σύμφωνα με το δημοσίευμα, να εγκαταλείψει το ευρώ, χωρίς να ρωτήσει κανέναν. Το νέο νόμισμα; Η δραχμή που θα είναι ένα απολύτως δυνατό νόμισμα, όπως είναι το νόμισμα κάθε έθνους με εμπορικό πλεόνασμα που θα αυξηθεί, γιατί η υποτιμημένη δραχμή θα αυξήσει τις εξαγωγές ακόμη παραπάνω.

Μάλιστα, η κυβέρνηση δεν θα μπορεί να καταρρεύσει, καθώς θα διαθέτει αρκετό ρευστό, για τις καθημερινές της ανάγκες. Μπορεί να αδυνατεί να αποπληρώσει τα χρέη της, αλλά αυτό δεν θα αποτελεί πρόβλημα, αφού θα μπορεί είτε να κηρύξει στάση πληρωμών, είτε να πληρώσει σε δραχμές αντί για ευρώ, ενά εάν χρειαστεί παραπάνω χρήμα, θα μπορεί να το εκτυπώσει.

Οι προβλέψεις του 2011 και του 2012 για το Grexit δεν πραγματοποιήθηκα τότε, αλλά αυτό δεν σημαίνει, σύμφωνα με τον κ. Lynn ότι ματαιώθηκε. Το grexit απλώς αναβλήθηκε, υποστηρίζει και σημειώνει πως εάν η Ελλάδα επιλέξει να κάνει μία τέτοια έκπληξη στις αγορές, θα είναι το πιο απρόσμενο όλων, κάτι για το οποίο κανένας δεν θα είναι προετοιμασμένος.

Να σημειωθεί ότι το τελευταίο διάστημα, το σενάριο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, επανέρχεται στην επιφάνεια. Oι Financial Times, o Guardian και ο Economist έχουν αναφερθεί πρόσφατα στο Grexit, ενώ και το Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων των ΗΠΑ, υποστήριξε πρόσφατα ότι οι χώρες που εμφανίζουν πρωτογενή πλεονάσματα, χρεοκοπούν την ίδια χρονιά…

Original article: ΈΞΟΔΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ ΤΟ 2014; – ΠΟΙΟΙ ΕΠΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ….

Keywords
Τυχαία Θέματα