ΕΞΟΔΟΣ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ – Η “ΣΥΜΠΛΕΥΣΗ” ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ “Ν” ΜΕ ΤΗΝ ΑΥΓΗ

Και όμως, στην Ελλάδα, κάτι αλλάζει. Σήμερα Σάββατο, 15 Ιουλίου, η οικονομική εφημερίδα ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ έχει τον ίδιο ακριβώς τίτλο στην πρώτη της σελίδα με την ΑΥΓΗ, την εφημερίδα που απηχεί τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Και οι δύο εφημερίδες, προβάλλουν την αναμενόμενη

από μέρα σε μέρα έξοδο της χώρας στις αγορές…

Η ΑΥΓΗ γράφει: Θέμα χρόνου το αποφασιστικό βήμα της χώρας προς τις αγορές, που θα σηματοδοτήσει και την οριστική απαλλαγή από το καθεστώς των Μνημονίων και της διεθνούς επιτροπείας

Εντατικές προετοιμασίες στο οικονομικό επιτελείο, σε συνεργασία με τους θεσμούς, για έκδοση πενταετούς ομολόγου το επόμενο διάστημα, αν και η ακριβής χρονική στιγμή δεν μπορεί να προεξοφληθεί

Ενθαρρυντικά στοιχεία για την αποφασιστική κίνηση, η υπερκάλυψη των στόχων του προϋπολογισμού το πρώτο εξάμηνο του 2017 και η θετική πορεία του Χρηματιστηρίου.

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ γράφει: Η κυβέρνηση ετοιμάζεται για την έξοδο στις αγορές, αλλά κρατάει κλειστά προς το παρόν τα χαρτιά της σχετικά με την ακριβή ημερομηνία. Πληροφορίες από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης αναφέρουν πως οι κρίσιμες ημερομηνίες για την υλοποίηση του εγχειρήματος είναι η Δευτέρα 17 και η Τρίτη 18 Ιουλίου. Στις προϋποθέσεις που τίθενται για την επιτυχία της έκδοσης, η οποία θα είναι διάρκειας 3 ή 5 ετών, είναι το χαμηλό σχετικά επιτόκιο (ανάλογο της διάρκειας του τίτλου), αλλά και η διασφάλιση αυξημένου ενδιαφέροντος των θεσμικών επενδυτών, που θα οδηγήσει σε υπερκάλυψη του ζητούμενου ποσού.

Καθοριστική είναι η γνώμη της εταιρείας συμβούλων Rothschild, που έχει προσλάβει το υπουργείο Οικονομικών και η οποία ήδη έχει επαφές με ξένους θεσμικούς, προκειμένου να «τρέξει» την έκδοση του ομολόγου, όποτε κι αν αποφασιστεί. Στις Βρυξέλλες έχει ήδη «φουντώσει» η συζήτηση, με τις απόψεις μεταξύ Ευρωπαίων αξιωματούχων από τη μία πλευρά και οικονομικών αναλυτών από την άλλη να διίστανται σε ό,τι αφορά τον κατάλληλο χρόνο εξόδου της Ελλάδας στις αγορές.

Keywords
Τυχαία Θέματα