Έξαλλος ο Παυλόπουλος με τα φαινόμενα ξενοφοβίας και ρατσισμού

Με την ευκαιρία της επετείου της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Ρατσισμού, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος τόνισε σε μήνυμά του πως “Τα φαινόμενα ξενοφοβίας και ρατσισμού μας είναι απεχθή και αυτονοήτως καταδικαστέα” καλώντας τον ελληνικό λαό να δώσει το παράδειγμα διεθνώς, ιδίως σε μια περίοδο βαθιάς οικονομικής κρίσης που υποθάλπει ρατσιστικές και ξενοφοβικές συμπεριφορές, που προσβάλλουν τον πυρήνα της ανθρώπινης ύπαρξης.

Ο κ. Παυλόπουλος υπενθύμισε πως το Σύνταγμα

πρωτοπορεί σε διεθνή κλίμακα στη θεσμική καταπολέμηση της ξενοφοβίας , ενώ υπογράμμισε ότι η επέτειος της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Ρατσισμού συνιστά και έναυσμα περαιτέρω ανάδειξης της καθολικής προσήλωσης του ελληνικού λαού σε θεμελιώδεις αρχές του Ελληνικού Πνεύματος και της Δημοκρατίας.

ΣΥΡΙΖΑ: Ο ρατσισμός, θεσμικός και κοινωνικός, αποκαλύπτεται καθημερινά

Κάλεσμα για συμμετοχή σε αντιρατσιστική συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος, στις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου, απεύθυνε ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού.

«Από την ανείπωτη εκμετάλλευση των εργατών γης στη Μανωλάδα μέχρι το πρόσφατο έγκλημα στη Χαλανδρίτσα, από τις παράνομες επαναπροωθήσεις προσφύγων στα σύνορα ως τα στρατόπεδα κράτησης στην Αμυγδαλέζα, και από τις μαζικές προσαγωγές με βάση το χρώμα του δέρματος ως τους αποκλεισμούς των μεταναστών χωρίς χαρτιά από νοσοκομεία και σχολεία, ο ρατσισμός, θεσμικός και κοινωνικός, αποκαλύπτεται καθημερινά», τόνισε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η Κουμουνδούρου εξαπέλυσε επίθεση στην Ακροδεξιά, η οποία «μολονότι “μιλά” κατά της λιτότητας, “επενδύει” στην απόγνωση που αυτή προκαλεί», όπως χαρακτηριστικά σημείωσε.

«Στα χρόνια της ανερχόμενης ευρωπαϊκής Ακροδεξιάς, η αντίθεση στον ρατσισμό, σε μια πολιτική ανισότητας και ανελευθερίας, δεν εξαντλείται στις επετείους. Είναι καθημερινή υπόθεση, που περνά από την κοινή δράση Ελλήνων και μεταναστών» συμπλήρωσε η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ και κατέληξε: «Για όλους αυτούς τους λόγους, ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει την αυριανή αντιρατσιστική κινητοποίηση, που οργανώνουν μεταναστευτικές κοινότητες και αντιρατσιστικές οργανώσεις, στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Κλαυθμώνος».

ΠΑΣΟΚ: Ο αγώνας κατά των διακρίσεων κάθε είδους συνεχίζεται

«Ο αγώνας κατά των διακρίσεων κάθε είδους συνεχίζεται. Οι φυλετικές και θρησκευτικές διαφορές οδηγούν σε πράξεις παράλογης βίας που προσβάλλουν το σύγχρονο πολιτισμό», σημείωσε σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού.

Η Χαριλάου Τρικούπη παρατήρησε ότι η χώρα έχει σύγχρονη αντιρατσιστική νομοθεσία, με τη συνδρομή του ΠΑΣΟΚ όπως υπογράμμισε, όμως ο αγώνας για την εξάλειψη των διακρίσεων δεν έχει ολοκληρωθεί.

«Η αύξηση της πολιτικής επιρροής του εξτρεμισμού και της ακροδεξιάς στην Ελλάδα είτε με τη Χρυσή Αυγή είτε με την ανάπτυξη ξενοφοβικών και ρατσιστικών ρητορικών από άλλα κόμματα του «συνταγματικού τόξου» είναι πραγματικός κίνδυνος για την ποιότητα της δημοκρατίας μας», συμπλήρωσε το ΠΑΣΟΚ.

Keywords
Αναζητήσεις
δηλωση παυλοπουλου για ρατσισμο
Τυχαία Θέματα