“Εξαφάνισαν” τους μετανάστες από τη Μυτιλήνη – Άλλο νησί είδαν Τσίπρας και Φάιμαν

Μία διαφορετική Λέσβο αντίκρισε ο Αλέξης Τσίπρας με τον Αυστριακίο καγκελάριο Βέρνερ Φάιμαν κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους αφού οι ελληνικές αρχές είχαν φροντίσει να εκκενώσουντο νησί από μεγάλο όγκο μεταναστών.
Με τις σχετικές διαδικασίες να έχουν κινηθεί ήδη απο νωρίς χθες, απο την Λέσβο δρομολογήθηκαν σήμερα 4 πλοία, με αποκλειστικό αντικείμενο την μεταφορά προσφύγων στον Πειραιά.

Έτσι,

στο λιμάνι του Πειραιά έχουν καταπλέυσει ήδη τρία επιβατηγά πλοία, μεταφέροντας συνολικά 4.911 προσφυγες εκ των οποίων οι 4.454 απο την Λέσβο, ενώ αναμένεται να καταπλεύσει εντός της ημέρας ακόμη ένα, το “Ελευθέριος Βενιζέλος” με 2.466 πρόσφυγες, ανεβάζοντας σε 7.920 των αριθμό των προσφύγων που δεν βρίσκονται πλέον στην Λέσβο..

Ειδικότερα, το “Τerra Jet” αποβίβασε στο λιμάνι του Πειραιά 1.702 μετανάστες, το “Blue Star Patmos” 1.980 και το “Blue Star 1” 1.229 (772 από τη Μυτιλήνη και 457 από τη Χίο).

ΝΩΡΙΤΕΡΑ…

Η Αυστρία θα συμβάλλει στη λειτουργία των κέντρων ταυτοποίησης και καταγραφής προσφύγων, των λεγόμενων Hotspots, στην Ελλάδα και θα ενισχύσει οικονομικά με 30 εκατομμύρια ευρώ το Πρόγραμμα Επισιτισμού των Ηνωμένων Εθνών, τόνισε ο Αυστριακός καγκελάριος, Βέρνερ Φάιμαν, σε δηλώσεις μετά τη σημερινή εβδομαδιαία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στη Βιέννη, λίγο πριν αναχωρήσει για τη Λέσβο, όπου θα συναντηθεί και θα έχει συνομιλίες με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, με θέμα την προσφυγική κρίση.

Ο καγκελάριος ανέφερε ότι στο επίκεντρο των συνομιλιών του με τον κ. Τσίπρα θα βρεθεί η ευρωπαϊκή υποστήριξη προς την Ελλάδα, επισημαίνοντας ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να διαθέσει το προσωπικό και τα οικονομικά μέσα, όπως π.χ. για τη δημιουργία των απαραίτητων υποδομών των Hotspots, ώστε η Ελλάδα να μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτή την αποστολή.

Η διαδικασία πραγματοποιείται σε στενή συνεννόηση με τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άγγελα Μέρκελ και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σημείωσε ο κ. Φάιμαν προσθέτοντας ότι η Αυστρία θα συμβάλλει ενεργά για να λειτουργήσουν αυτά τα κέντρα, των οποίων η εγκατάσταση πρέπει να προωθηθεί, κάτι που δεν είναι απλό, αλλά πολιτικά είναι μία σωστή αποστολή.

Κατά την άποψη του Αυστριακού καγκελάριου, οι άνθρωποι που θα φτάνουν σε αυτά τα κέντρα θα πρέπει να ενημερώνονται εάν υπάρχει πιθανότητα να τους χορηγηθεί άσυλο, ενώ τα μέτρα για την κατανομή τους απαιτούν μία υψηλότερη πειθαρχία, ώστε να είναι δυνατό να αναπτυχθεί περαιτέρω η κατανομή των 120.000 προσφύγων που έχει αποφασιστεί, κάτι που ο ίδιος θεωρεί εφικτό.

Keywords
Τυχαία Θέματα