Ευ.Τσακαλώτος: Δεν πάει άλλο με τις πιέσεις του ΔΝΤ

Το ΔΝΤ μας πιέζει πολύ, με τρόπο που δεν έχει νόημα οικονομικά, μας πιέζει για περισσότερα μέτρα σε σχέση με τα συμφωνηθέντα το καλοκαίρι ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Ευ.Τσακαλώτος σε εκπομπή του “BBC World Questions: Europe and Greece”, η οποία ηχογραφήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

και θα μεταδοθεί την Κυριακή .

Ο υπουργός επισήμανε την έλλειψη κοινωνικής ευαισθησίας από την πλευρά του Ταμείου.

Αναφερόμενος στη φοροδιαφυγή στην Ελλάδα, είπε ότι η καταπολέμησή της είναι ζήτημα επιβίωσης», ενώ έκανε ειδική αναφορά στα χρόνια προβλήματα της δημόσιας διοίκησης και στη διαφθορά.

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου για το αν η κυβέρνηση θα υποκύψει ή όχι στις «πιέσεις», ο κ. Τσακαλώτος ανέφερε: «Θα κάνουμε ό,τι συμφωνήσαμε τον Αύγουστο. Τίποτα περισσότερο, αλλά και τίποτε λιγότερο».

Ο κ. Τσακαλώτος αναφέρθηκε και στη λίστα Μπόργιανς υπογραμμίζοντας πως το 2012, η κυβέρνηση έκανε τα «στραβά μάτια» .

Κατά της περικοπής μόνο των κύριων συντάξεων τάχθηκε και η πρώην Υπουργός Ντόρα Μπακογιάννη η οποία συμμετείχε στο πάνελ από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας. Η κυρία Μπακογιάννη επανέλαβε τη θέση του κόμματός της για τις επικουρικές συντάξεις και τα «ευγενή ταμεία» τα οποία, όπως είπε, δεν θέλει να πειράξει ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί αποτελούν την κομματική του πελατεία.

Στο πάνελ εκτός των δύο πολιτικών συμμετείχαν η Περιφερειακή Συμβούλος Αττικής και μέλους του Δ.Σ. του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων Δέσποινα Κουτσούμπα, και ο επικεφαλής του γραφείου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για τις διεθνείς σχέσεις Josef Janning.

Keywords
Τυχαία Θέματα