Ευρωπαικά χρηματιστήρια: Μεγάλη πτώση με επίκεντρο την Ιταλία

Ιταλία και αυτοκινητοβιομηχανίες οδήγησαν σε μεγάλη πτώση τα ευρωπαικά χρηματιστήρια.

Οι μετοχές του κλάδου της αυτοκινητοβιομηχανίας πιέστηκαν ιδιαίτερα, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν ότι ο κλάδος θα πληγεί σκληρότερα από την κλιμάκωση της εμπορικής αντιπαράθεσης των ΗΠΑ με Κίνα και Ευρώπη.

Τις μεγαλύτερες απώλειες κατέγραψαν οι ιταλικές μετοχές (ο FTSE MIB στο Μιλάνο έκλεισε με απώλειες 2,02% στις 21.673,11 μονάδες) λόγω εξελίξεων που σχετίζονται με τους ευρωσκεπτικιστές της νέας

κυβέρνησης. Δύο προβεβλημένοι ευρωσκεπτικιστές της Λέγκας, οι Κλαούντιο Μπόργκι και Αλμπέρτο Μπανιάι, επελέγησαν για να ηγηθούν της Επιτροπής Προϋπολογισμού της κάτω βουλής και της Επιτροπής Οικονομικών της άνω Βουλής (Γερουσίας), αντίστοιχα.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχώρησε 0,90% στις 380,85 μονάδες, ο DAX στη Φρανκφούρτη σημείωσε πτώση 1,44% στις 12.511,91 μονάδες, ο CAC στο Παρίσι κατέγραψε απώλειες 1,05% στις 5.316,01 μονάδες και ο FTSE στο Λονδίνο έκλεισε τελικά με πτώση, διαγράφοντας τα κέρδη που κατέγραφε νωρίτερα, καθώς η στερλίνα έκανε ράλι, αφότου η Τράπεζα της Αγγλίας έδωσε σήμερα για ενδεχόμενη αύξηση των επιτοκίων τον Αύγουστο.

Στη Μαδρίτη ο IBEX σημείωσε πτώση 0,89% στις 9.702,10 μονάδες.

Keywords
Τυχαία Θέματα