Ευ. Βενιζέλος: «Κρίσιμο το πρώτο εξάμηνο του 14′ – Μπορούμε να παρουσιάσουμε χρέος πραγματικά βιώσιμο»

Για περίοδο μεγάλης σημασίας για τη χώρα μας έκανε λόγο ο Ευ. Βενιζέλος αναφερόμενος στο πρώτο εξάμηνο του 2014, παρουσιάζοντας το λογότυπο της ελληνικής προεδρίας του Συμβουλίου της Ε.Ε..

«Κάνουμε από το 2010 μια τεράστια προσπάθεια που έχει στοιχίσει στην ελληνική οικονομία μια ύφεση που φθάνει το 25% του ΑΕΠ. Έχει στοιχίσει στον Έλληνα πολίτη μια δραστική μείωση του εισοδήματός του της τάξεως του 40%. Έχει στοιχίσει την απώλεια

πολλών θέσεων εργασίας, με ανεργία που φθάνει το 60% στους νέους μέχρι 24 ετών. Τώρα είναι η ώρα της στροφής, της αλλαγής, της εξόδου από το Μνημόνιο, της εξόδου από την κρίση, της ανάκαμψης της πραγματικής οικονομίας», υπογράμμισε. Υποστήριξε μάλιστα ότι τώρα μπορούμε να παρουσιάσουμε πρωτογενές πλεόνασμα «το καλύτερο στην Ευρωζώνη», όπως είπε χαρακτηριστικά, που ξεπερνά το 6% του ΑΕΠ.

«Τώρα μπορούμε να παρουσιάσουμε ένα δημόσιο χρέος πραγματικά βιώσιμο», τόνισε ο κ. Βενιζέλος για να προσθέσει ότι επιδίωξη της κυβέρνησης είναι να συμβολίζει το εξάμηνο της προεδρίας «αυτή την ανάκαμψη» στη συνείδηση του Έλληνα πολίτη.

Επεσήμανε ακόμη ότι είναι πολύ σημαντικό, η Ελλάδα να μην εμφανιστεί πλέον στην ευρωπαϊκή οικογένεια ως μια χώρα σε κρίση, αλλά ως μια χώρα θεσμικά ισότιμη, «ως ένα κράτος κυρίαρχο, ανεξάρτητο, υπερήφανο, που υφίσταται τις επιπτώσεις της κρίσης αλλά έχει το δικαίωμα να ελπίζει στην αποκατάσταση της κανονικότητάς του».

«Η Ελλάδα εκπροσωπεί το εξάμηνο αυτό μια Ε.Ε., που πρέπει να δείξει ότι πιστεύει σε μεγάλες αξίες. Η πρώτη αξία είναι αυτή της αλληλεγγύης, η αξία ενός μοντέλου ανταγωνιστικότητας και ανάπτυξης που θα εξασφαλίσει τους λαούς της Ευρώπης και την Ελλάδα βέβαια από την επανάληψη αυτής της κρίσης», συμπλήρωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Τόνισε τέλος ότι «έχει μεγάλη σημασία η πρόοδος που έχει συντελεστεί στη χώρα μας να φανεί στην πράξη». «Οι ευρωπαίοι εταίροι μας, μιλούν με σεβασμό για τις θυσίες του ελληνικού λαού, για τις τεράστιες προσπάθειες που έγιναν και γίνονται στην Ελλάδα. Αυτή είναι μια ελληνική επιτυχία, αλλά θέλουμε να πιστωθεί και ως μια ευρωπαϊκή επιτυχία, ιδίως το πρώτο εξάμηνο του 2014», κατέληξε.

Original article: Ευ. Βενιζέλος: «Κρίσιμο το πρώτο εξάμηνο του 14′ – Μπορούμε να παρουσιάσουμε χρέος πραγματικά βιώσιμο».

Keywords
Τυχαία Θέματα