Ευ. Βενιζέλος: “Δεν είπα για αποχώρηση απ’την κυβέρνηση” – Αιχμές για Γ. Παπανδρέου

10:20 9/5/2014 - Πηγή: BankWars

O πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματός του, δήλωσε πως θέτει με ευθύτητα θέμα αντοχής της κυβέρνησης, κάτι που «άλλωστε κυριαρχεί στη σκέψη των ίδιων των βουλευτών της πλειοψηφίας και του ΠΑΣΟΚ».

«Ποτέ δεν μίλησα και δεν πρέπει να μιλάμε εμείς για αποχώρηση από την κυβέρνηση», έσπευσε να συμπληρώσει.

Όπως είπε, τα θέματα που ο ίδιος έθεσε για την κυβερνητική

συνοχή σε περίπτωση που επιβεβαιωθούν τα χαμηλά ποσοστά της Ελιάς περιμένει να τα θέσει ο ΣΥΡΙΖΑ το βράδυ των εκλογών. «Θα έπρεπε να τεθούν κανονικά με ειλικρίνεια και εντιμότητα προεκλογικά», πρόσθεσε ο κ. Βενιζέλος.

Το ζήτημα όπως είπε , είναι ότι έχει επικρατήσει η χαλαρότητα «ότι μπορούμε να παίζουμε πριν τις εκλογές και να δούμε όλα τα πράγματα μετά τις εκλογές».

Στην αίθουσα όπου συνεδρίασε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ δεν βρέθηκε ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου (σ.σ. βρίσκεται εκτός Αθήνας, στην αποφοίτηση της κόρης του) στον οποίο εμμέσως πλην σαφώς αναφέρθηκε ο κ. Βενιζέλος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του. «Στις εκλογές αυτές κρινόμαστε όλοι και όσοι είμαστε μέσα σε αυτή την αίθουσα και όσοι βρίσκονται έξω», είπε και σημείωσε: «Δεν κρίνεται μόνο το ΠΑΣΟΚ ή η Ελιά ή η δημοκρατική παράταξη κρίνεται η στάση όλων των πολιτικών δυνάμεων και κυρίως κρίνεται η πορεία της χώρας».

Απάντησε σε όσους χαρακτήρισαν εκβιαστικό το δίλημμα που έθεσε, λέγοντας «τ’ι είναι εκβιαστικό; Η περιγραφή της κατάστασης, της αλήθειας»;

Εκβιαστικό συνέχισε, είναι το απατηλό «ανάμεσα σε μια δύσκολη πραγματικότητα που τώρα μας βγάζει από την κρίση και μια ψευδαίσθηση, ένα τεχνητό παράδεισο».

«Είδα ότι ενοχλούνται κάποιοι εκ δεξιών, εκ αριστερών και των ένδων», πρόσθεσε για το ίδιο θέμα κάνοντας λόγο για «τζάμπα μάγκες σε διάφορες εκδοχές» και υπογραμμίζοντας ότι τίθεται ζήτημα σταθερότητας της κυβέρνησης, αλλά και σταθερότητας της οικονομίας και της χώρας.

Original article: Ευ. Βενιζέλος: “Δεν είπα για αποχώρηση απ’την κυβέρνηση” – Αιχμές για Γ. Παπανδρέου.

Keywords
Τυχαία Θέματα