Ευ. Βενιζέλος: Δεν έχουμε πρόβλημα τζιχαντιστών μαχητών στην Ελλάδα

Δεν έχουμε πρόβλημα τζιχαντιστών μαχητών στην Ελλάδα, ξεκαθάρισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ερωτηθείς σχετικά με ρεπορτάζ που κάνουν λόγο για διασυνδέσεις επτά ατόμων ελληνικής καταγωγής με τζιχαντιστές.

Σε ερώτηση εάν οι ελληνικές αρχές έλαβαν σχετικά στοιχεία από τη CIA ο κ. Βενιζέλος

διευκρίνισε ότι «δεν έχουμε καμία τέτοια συγκεκριμένη ενημέρωση», αλλά όπως σημείωσε, η χώρα μας «έχει πολύ στενή συνεργασία και με την αμερικανική διοίκηση και με όλες τις συμμαχικές μας χώρες».

Ως προς τη συνάντηση που είχε με τον τον γ.γ. του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν, στο πλαίσιο της 69ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης επεσήμανε ότι συζητήθηκε όλο το φάσμα των εθνικών μας θεμάτων, το Κυπριακό, το ζήτημα του ονόματος των Σκοπίων αλλά και τα ανοιχτά διεθνή ζητήματα.

Ειδικότερα για το Κυπριακό, ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε ότι η Αθήνα στηρίζει τις πρωτουβουλίες του Κύπριου προέδρου Ν. Αναστασιάδη, και εξέφρασε την εκτίμηση ότι ο διορισμός του νέου ειδικού συμβούλου του Γενικού Γραμματέα του κ. Άιντε «είναι μια πολύ καλή επιλογή που μπορεί να λειτουργήσει υποβοηθητικά».

Keywords
Τυχαία Θέματα