Ευ. Βενιζέλος: “Αν κάνει όσα λέει ο ΣΥΡΙΖΑ θα γίνουμε νέο Κούγκι”!

Το στόχο του ΠΑΣΟΚ να κατακτήσει στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου την τρίτη θέση στις εκλογές, ώστε να ειναι ο εγγυητής και εκείνη η δύναμη που θα επιδιώξει την ευρύτερη δυνατή εθνικη συναίνεση, για να αποφευχθουν ο κίνδυνοι μας νέας εθνικής καταστροφής, παρουσίασε ο Ευάγγελος Βενιζέλος

στη διακαναλική συνέντευξη που παραχώρησε το μεσημέρι της Κυριακής.

«Δεν μπορούμε να αφήσουμε να καταστραφεί η χώρα, δεν μπορεί να υπάρχει ρεβανσισμός, δεν θα αφήσουμε τη χώρα στους διεθνείς σπεκουλαδόρους των αγορών» πρόσθεσε ο κ. Βενιζέλος.

«Αν πάμε σε δεύτερες εκλογές για να μας κρατήσουν στη ζωή, για να μας δώσουν ένα προσωρινό σωλήνα αναπνοής -την περίοδο 2010, 2011, 2012 η ΕΚΤ έδωσε 150 δισ. ευρώ, τα οποία μετέφερε με αεροπλάνα. Για να το κάνουν αυτό δεν θα ζητήσουν εγγυήσεις απ’ όλα τα κόμματα που διεκδικούν την εξουσία;» αναρωτήθηκε ο κ. Βενιζέλος.

Ο κ. Βενιζέλος προειδοποίησε ότι, εάν ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέξει να κάνει ολα όσα λέει, περί μονομερών ενεργειών, αθέτησης των συμφωνιών και σύγκρουσης με τους δανειστές, υπάρχει ο κίνδυνος να γίνει η χώρα ένα νέο «Αρκάδι», ένα νέο «Κούγκι»!

Στη συνέντευξή του, ο κ. Βενιζελος επιχείρησε να εμφανίσει το ΠΑΣΟΚ ως την αξιόπιστη, υπεύθυνη και έμπειρη δύναμη, που μπορεί να εγγυηθεί τη σταθερότητα και την ομαλή έξοδο απο την κρίση.

Υπό αυτή την έννοια, θα συζητήσει και με τα δύο πρώτα κόμματα μετεκλογικά, φυσικά και με τον ΣΥΡΙΖΑ, αφήνοντας να εννοηθεί ότι αναμένει προσαρμογή θέσεων και κυβίστηση από την Κουμουνδούρου.

Με αιχμές κατά της ΝΔ, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ την επέκρινε για την… αρπαγή, όχι της Περσεφόνης, όπως είπε, αλλά της κυρίας Γκερεκου, μιας υφυπουργού άλλου κομματος. Μίλησε ακόμη για παραβίαση των πολιτικών κανόνων.

Επίσης, επιτέθηκε στον Γιώργο Παπανδρέου, εμφανιζόμενος πάντως σίγουρος ότι η παράταξη ενώνεται στην κοίτη του ΠΑΣΟΚ.

Χαρακτήρισε το Ποτάμι «νέα ΔΗΜΑΡ», επισημαίνοντας ότι πρόκειται για ένα συνεταιρισμό νεοφιλελεύθερων, συνταξιούχων εθνικιστών, απολιτίκ και πρώην στελεχών της ΔΗΜΑΡ.

«Καρφιά» για ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

«Δεν πιστεύουμε ούτε στην πολιτική του φόβου, ούτε στην πολιτική των εύκολων υποσχέσεων και της δημαγωγίας» επισήμανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επικρίνοντας εμμέσως τόσο την μέχρι σήμερα προεκλογική εκστρατεία του ΠΑΣΟΚ όσο και την καμπάνια του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο τόπος θέλει εθνική συναίνεση, ενεργοποίηση» και εκτίμησε ότι στις εκλογές δεν θα υπάρχει αυτοδυναμία, δεν θα υπάρχει ακυβερνησία. «Ελπίζουμε να είμαστε εμείς ο αποδέκτης της τρίτης διερευνητικής εντολής» τόνισ.

Ωστόσο, ο κ. Βενιζέλος συμπλήρωσε ότι σε περίπτωση αυτοδυναμίας ο ΣΥΡΙΖΑ θα βρεθεί προ των ευθυνών της λήψης δύσκολων αποφάσεων.

«Αν πάρουμε το σενάριο της αυτοδυναμίας, ξέρετε, εκεί τα ψέματα τελείωσαν χωρίς κανένα άλλοθι» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Και συμπλήρωσε: «Αλλά το κόστος δεν το πληρώνει ένα κόμμα, το πληρώνει ο αδύναμος, αυτός που έχει βγάλει τα λεφτά του έξω σε ευρώ και περιμένει να τα γυρίσει πίσω σε πληθωριστικές δραχμές δεν έχει πρόβλημα…

Grexit

«Εσφαλμένη, επικίνδυνη και άδικη» χαρακτήρισε ο κ. Βενιζέλος την συζήτηση για το ενδεχόμενο Grexit.

Παράλληλα, τήρησε αποστάσεις απο τη λεγόμενη «στρατηγική φόβου» και τη συζήτηση για Grexit, στην οποία μετέχει και η ΝΔ, λέγοντας ότι ο κίνδυνος δεν είναι η έξοδος από το ευρώ, αλλά η χρεοκοπία μέσα σε αυτό.

Keywords
Τυχαία Θέματα