Λ. ΚΑΤΣΕΛΗ: Εμείς θα βάλουμε τους όρους της διαπραγμάτευσης, όχι οι Ευρωπαίοι

Σε συνέντευξη που παραχώρησε η κ. Λούκα Κατσέλη στον δημοσιογράφο Άγγελο Κώβαλο και στην εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ της Κυριακής (σελ. 23 11/1/15), η κ. Κατσέλη τονίζει ότι στην ΕΕ και διεθνώς αναπτύσσεται ένας έντονος προβληματισμός ενάντια στην ακολουθούμενη πολιτική. Αν δεν υπάρξει αλλαγή πολιτικής, σε λίγο δεν θα υπάρχει ευρωζώνη.

Η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ αποδέχθηκε πλήρως τη νεοφιλελεύθερη επιλογή της βίαιης λιτότητας και εσωτερικής υποτίμησης και ουδέποτε κατέθεσε μια εναλλακτική οικονομική πρόταση.

Οι

όροι της διαπραγμάτευσης με την Ευρώπη θα τεθούν από μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και όχι από τους δανειστές. Η κ. Κατσέλη συνεχίζει λέγοντας ότι, Δεν αποκλείει το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος. Και μιλώντας για την προσωπική της επιλογή να μην είναι υποψήφια στις εθνικές εκλογές της 25 Ιανουαρίου, θα στηρίξει τη νέα κυβέρνηση με τις διεθνείς επαφές, τις προτάσεις και δραστηριότητες της. Μια προσπάθεια να γίνει κατανοητή η αναγκαιότητα αλλαγής πολιτικής στην Ελλάδα και συνολικά στην Ευρώπη, η οποία έχει εγκλωβιστεί σε ένα κύκλο ύφεσης και λιτότητας.

Ακολουθεί το δημοσίευμα της συνέντευξης στην εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ

Keywords
Τυχαία Θέματα