Ευ. Τσακαλώτος: Προσοχή στη μεταρρυθμιστική κόπωση – Δεν έχουμε προλάβει να κυνηγήσουμε τους πλούσιους!

Τον κώδωνα του κινδύνου για τη μεταρρυθμιστική κόπωση που ενδέχεται να πλήξει την ελληνική οικονομία και την ελληνική κοινωνία, κρούει ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Guardian.

«Συνεχώς ψηφίζονται νέοι νόμοι και οι πολίτες δε βλέπουν φως στην άκρη του τούνελ.

Είχαμε ήδη 12 περικοπές στις συντάξεις.

Οι δανειστές πρέπει να αποδεχθούν ότι ορισμένες μεταρρυθμίσεις μπορούν να εφαρμοστούν μόνο σταδιακά,

ενώ προβλέπει ότι οι κεφαλαιακοί έλεγχοι θα αρθούν κάποια στιγμή μέσα στο 2016.

«Είναι σημαντικό οι Έλληνες να νιώσουν ότι οι θυσίες τους αποδίδουν», καταλήγει ο κ. Τσακαλώτος.

«Δεν είχαμε τον χρόνο να κυνηγήσουμε τους πλούσιους και να δημιουργήσουμε μία αίσθηση δικαιοσύνης», αναφέρει ο κ. Τσακαλώτος.

«Κάνουμε σημαντική δουλειά συγκρίνοντας εκροές από ελληνικές τράπεζες με φορολογικά έσοδα και κοιτάζουμε όλες τις λίστες, συμπεριλαμβανομένης της λίστας των Ελλήνων που έχουν ακίνητα στο Λονδίνο», συμπληρώνει ο υπουργός.

Όπως λέει, κάτι τέτοιο δε θα το έκαναν ούτε η Νέα Δημοκρατία ούτε το ΠΑΣΟΚ διότι θα ήταν σαν να ψήφιζαν οι γαλοπούλες για το χριστουγεννιάτικο γεύμα.

«Ακόμα και ο Σόιμπλε είπε ότι δεν υπάρχει αμφιβολία πως η ελληνική κυβέρνηση εφαρμόζει ό,τι έχει συμφωνηθεί και συνεργάζεται με τους θεσμούς με πολύ πιο εποικοδομητικό τρόπο», υποστηρίζει ο Τσακαλώτος, ενώ τονίζει ότι ο συμβιβασμός του καλοκαιριού με τους δανειστές ήταν πολύ δύσκολος και κόντρα στις μαρξιστικές του θεωρίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα