Εθνική Τράπεζα: Εξετάζουμε εναλλακτικές για την ΑΜΚ – Μετά τα stress tests οι αποφάσεις για τη Finansbank

Σε συνέχεια ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα, η Εθνική Τράπεζα ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι, εν όψει ολοκλήρωσης των αποτελεσμάτων του AQR και της άσκησης προσομοίωσης ακραίων καταστάσεων (stress tests) που διεξάγει η ΕΚΤ, εξετάζει, όπως οφείλει, σειρά εναλλακτικών προτάσεων για την έγκαιρη κάλυψη τυχόν αναγκών ανακεφαλαιοποίησης.

Κατά

την παρούσα διερευνητική φάση και μέχρι την ολοκλήρωση των σχετικών ασκήσεων από την ΕΚΤ, θεωρείται πρώιμη οποιαδήποτε πρόβλεψη περί υιοθέτησης συγκεκριμένης στρατηγικής επιλογής επί των αναφερομένων στα δημοσιεύματα.

Σε κάθε περίπτωση είναι ευνόητο ότι η Εθνική Τράπεζα θα ενημερώνει το επενδυτικό κοινό σύμφωνα με τα οριζόμενα στο νομοθετικό και κανονιστικό πλαίσιο και τις αποφάσεις των αρμόδιων εποπτικών αρχών.

ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Στην πώληση του 100% της τουρκικής θυγατρικής Finansbank προσανατολίζεται η Εθνική Τράπεζα.

Goldman Sachs και Morgan Stanley καλούνται μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου να ολοκληρώσουν νέο γύρο επαφών με ενδιαφερόμενους επενδυτές, καθώς η αποεπένδυση από την Τουρκία αποτελεί μονόδρομο.

Η Εθνική αναμένει τα αποτελέσματα των την αξιολόγηση του AQR και των stress test και εκτιμάται ότι με την πώληση της Finansbank θα είναι σε θέση να καλύψει ένας μέρος των αυξημένων κεφαλαιακών της αναγκών.

Σε κάθε περίπτωση οι αποφάσεις και το τίμημα θα κριθούν από τα αποτελέσματα των αξιολογήσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, προς το παρόν δεν έχει υποβληθεί σχετικό αίτημα, ενώ αναμένονται οι ανακοινώσεις της τράπεζας.

TΙ ΑΠΑΝΤΑ Η ΕΘΝΙΚΗ

Κύκλοι της Εθνικής, απαντώντας σε ερώτηση με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα που αφορούν στην θυγατρική της στην Τουρκία, την Finansbank, σχολίασαν ότι η Εθνική Τράπεζα, ενόψει ολοκλήρωσης των αποτελεσμάτων του AQR και των ασκήσεων προσομοίωσης ακραίων καταστάσεων (stress tests) που διεξάγει η ΕΚΤ, εξετάζει, όπως οφείλει, σειρά εναλλακτικών προτάσεων για την έγκαιρη κάλυψη τυχόν αναγκών ανακεφαλαιοποίησης.

Κατά την παρούσα διερευνητική φάση και μέχρι την ολοκλήρωση των σχετικών ασκήσεων από την ΕΚΤ, θεωρείται πρώιμη οποιαδήποτε πρόβλεψη περί υιοθέτησης συγκεκριμένης στρατηγικής επιλογής επί των αναφερομένων στα δημοσιεύματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα