Εθνική Ασφαλιστική: Αναστάτωση από δημοσίευμα του «The Insurance Insider»

Προβλήματα ρευστότητας τα οποία έχουν προκαλέσει αναταράξεις, διοικητικές αντιδράσεις και παραιτήσεις υψηλόβαθμων στελεχών αντιμετωπίζει η Exin, η εταιρεία που απέκτησε το 75% της Εθνικής Ασφαλιστικής, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας της διεθνούς ασφαλιστικής αγοράς, «The Insurance Insider».

Και γεννώνται πολλά ερωτήματα, καθώς η φερεγγυότητα της Exin Group για την αγορά της Εθνικής

Ασφαλιστικής έχει πιστοποιηθεί με την κατάθεση σχετικής επιστολής προς τους συμβούλους του διαγωνισμού πώλησης, την Goldman Sachs και την Morgan Stanley.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του «The Insurance Insider», ο Marc Maupoux, διευθύνων σύμβουλος της Exin Re, αντασφαλιστικής εταιρείας του ομίλου Exin, υπέβαλε την παραίτησή του, επικαλούμενος το γεγονός ότι στελέχη της εταιρείας που εδρεύει στη Ζυρίχη, έμειναν απλήρωτα για αρκετούς μήνες. Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, τόσο ο Mapoux όσο και άλλα στελέχη της Exin Re, όπως ο γενικός διευθυντής Pieter Fierz, έχουν προχωρήσει στις απαραίτητες νομικές ενέργειες για να διασφαλίσουν τα δεδουλευμένα.

Την ίδια ώρα, ο ασφαλιστικός όμιλος του Matt Fairfield, και νέος ιδιοκτήτης της Εθνικής Ασφαλιστικής, δεν καταθέτει τα όπλα. Εργάζεται σε ένα φιλόδοξο σχέδιο άντλησης Κεφαλαίων με την PricewaterhouseCooper. Οι συζητήσεις είναι σε εξέλιξη και στοχεύουν σε συγκεκριμένους επενδυτές και δισεκατομμύρια δολάρια.

Το δημοσίευμα αναφέρει πως «αυτά τα προβλήματα ρευστότητας εμφανίζονται παρά το ντιλ το οποίο ανακοίνωσε η Exin μέσω της Exin Partners τον περασμένο Ιούνιο για την απόκτηση του 75% της Εθνικής Ασφαλιστικής με αποτίμηση 958 εκατ. Ευρώ».

«Η Exin Partners», προστίθεται, «είναι ένα επενδυτικό όχημα που εδρεύει στο Λουξεμβούργο και περιλαμβάνει τον δισεκατομμυριούχο Τζον Κάλαμος, τον ιδρυτή του Calamos Asset Management, τον Τζον Κουντούνις, διευθύνοντα σύμβουλο της Calamos Asset Management και τον Matt Fairfield».

Η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ

Η συμφωνία πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής θεωρείται περατωθείσα και απομένει να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους. Η Εθνική Τράπεζα έχει ήδη εγγράψει στις λογιστικές καταστάσεις του β’ εξαμήνου 2017 ποσοστό των κερδών ύψους 143 εκατ. ευρώ που θα έχει η τράπεζα με την ολοκλήρωση της πώλησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα