ΕΠΙΤΟΚΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ: Δείτε τι προσφέρει η κάθε τράπεζα

Στο επίπεδο του 2,5% από 3% που είναι σήμερα θα έχουν υποχωρήσει στο τέλος του έτους τα επιτόκια στις προθεσμιακές καταθέσεις σύμφωνα με εκτιμήσεις της αγοράς.

Ο Νοέμβριος ξεκίνησε με ανακοινώσεις για μείωση των επιτοκίων από τους τραπεζικούς ομίλους:

Έτσι, η Eurobank προχώρησε σε μείωση των επιτοκίων, σε επίπεδο κάτω από το 3%, που προσφέρει η Proton Bank ενόψει της ενοποίησης που λαμβάνει χώρα. Ενδεικτικά, για ελάχιστη κατάθεση από 25 ως 100 χιλιάδων ευρώ, το επιτόκιο υποχωρεί στο 2,80% από 3,10% για την τρίμηνη

διάρκεια ενώ για τους έξι μήνες, στο 2,70%. Για ποσά άνω των 100 χιλ.ευρώ, το επιτόκιο διαμορφώνεται στο 3% για το τρίμηνο αλλά υποχωρεί στο 2,60% για μια εξάμηνη διάρκεια και έτι περαιτέρω, για μεγαλύτερες διάρκειες.

Η Eurobank πραγματοποίησε μειώσεις στα δικά της καταθετικά προιόντα, ως και κατά 0,60%. Ενδεικτικά, σε προθεσμιακή κατάθεση με διάρκεια τριών, έξι και 12 μηνών, για ποσά άνω των 10 χιλ.ευρώ, το επιτόκιο μπορεί να φθάσει ως το 2,70%.

Επίσης σε αλλαγές των προϊόντων και μειώσεις επιτοκίων σε ορισμένα ποσά προχώρησε η Alpha Bank, επιδιώκοντας να δώσει ευελιξία στους καταθέτες. Το Alpha Μηνιαία Πρόοδος διατίθεται πλέον και μικρότερα ποσά, από 50.000 έως 100.000 ευρώ, με μέγιστη διάρκεια τους 6 μήνες και επιτόκιο εαυξανόμενο κάθε μήνα, το οποίο ανέρχεται στο εξάμηνο στο 2,75% για ποσά μέχρι 100 χιλ. ευρώ και στο 2,85% για μεγαλύτερα ποσά. Το Alpha Νέα Εποχή με διάρκεια 12 μηνών και ποσά από 10.000 ευρώ και άνω, έχει σταθερό επιτόκιο και απόδοση ανάλογα με το ποσό από 1,90% έως 2,65% και δυνατότητα ανά τρίμηνο, αλλαγής του προιόντος.

Μετά την τρίτη κατά σειρά μείωση των επιτοκίων της η Εθνική Τράπεζα κινείται αρκετά κάτω από το 3% καθώς για παράδειγμα, σε κατάθεση εξάμηνης διάρκειας το μέσο επιτόκιο είναι 2,30% ενώ σε άλλο προιόν 12μηνης διάρκειας, το επιτόκιο ξεκινά από 2,90% το πρώτο τρίμηνο και μειώνεται σταδιακά ως το 2,15%.

Σε μειώσεις επιτοκίων στις τράπεζες που έχει ενσωματώσει έχει ήδη προχωρήσει η Τράπεζα Πειραιώς. Στη Γενική για παράδειγμα, η μείωση έφθασε ακόμη και το 1% ενώ και στη Millennium τα μέσα επιτόκια νέων προϊόντων διαμορφώνονται ως το 2,80% για ποσά άνω των 100 χιλ.ευρώ. Σταδιακά θα πραγματοποιηθεί η εναρμόνιση και για τα άλλα δίκτυα που έχει ενσωματώσει ο Ομιλος.

Η Attica Bank, όπως και το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων παραμένουν σε επιτόκια άνω του 3%. Ενδεικτικά η Attica για ποσό 50 χιλ. ευρώ και τρίμηνη διάρκεια κατάθεσης, δίνει 3,30%, όπως και το ΤΠΔ ενώ για ποσό 20 χιλ. ευρώ και έξι μήνες, η τράπεζα παρέχει 3,25% και το ΤΠΔ 3,30%.

Original article: ΕΠΙΤΟΚΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ: Δείτε τι προσφέρει η κάθε τράπεζα.

Keywords
Τυχαία Θέματα