Επίθεση Γ. Δραγασάκη στον Σόιμπλε – Επίσημη χρεοκοπία και σκληρά μνημόνια πίσω από το προσωρινό Grexit

Επίθεση στον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφανγκ Σόιμπλε εξαπέλυσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης.

Ο Σόιμπλε «επανέρχεται σήμερα με την ιδέα της “σύντομης εξόδου από το ευρώ” για την Ελλάδα με την παράλληλη προοπτική «‘κουρέματος’ του χρέους». Λέει λοιπόν ή καλύτερα

αφήνει να εννοηθεί, “βγείτε για ένα διάστημα από την ευρωζώνη για να γλυτώσετε από κάποια από τα χρέη σας”», αναφέρει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, σε ανάρτησή του στο Facebook.

Όπως αναφέρει ο Γ. Δραγασάκης, «αυτό είναι το “καρότο”, πίσω από οποίο όμως υπάρχει και το “μαστίγιο”. Το “μαστίγιο” εν προκειμένω σημαίνει επίσημη χρεοκοπία, σκληρά μνημόνια απεριόριστης διάρκειας, καταφυγή στο “Κλαμπ των Παρισίων” και ατελείωτες δικαστικές διενέξεις με πανσπερμία δανειστών».

Στη συνέχεια, τονίζει ότι πλέον έχει αρχίσει να γίνεται κοινά αποδεκτό πως το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο, ενώ επισημαίνει ότι «εντός του υφιστάμενου πλαισίου υπάρχουν τεχνικές δυνατότητες που θα μπορούσαν να ελαφρύνουν την ελληνική οικονομία και κοινωνία από το υπερβολικό βάρος του χρέους, θέτοντάς το σε τροχιά βιωσιμότητας». Αυτές ακριβώς τις δυνατότητες «θα προσπαθήσουμε με επιμονή και μεθοδικότητα να αξιοποιήσουμε στο έπακρο, υπερασπιζόμενοι το μακροπρόθεσμο συμφέρον της Ελλάδας και της Ευρώπης».

Keywords
Τυχαία Θέματα