Ο Άρης Ξενόφος νέος διευθύνων σύμβουλος στο ΤΧΣ

Ο Άρης Ξενόφος είναι ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ).

Η επιλογή έγινε από ειδική επιτροπή αξιολόγησης, ενώ η απόφαση φέρει την υπογραφή του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου και έχει εγκριθεί από το Euro Working Group.

Αντικατέστησε την Αναστασία Σεκαλλαρίου, η οποία παραιτήθηκε στις 12 Μαΐου

Ο κ. Ξενόφος διετέλεσε έως το 2011 Διευθύνων

Σύμβουλος της Eurobank ΑΕΔΑΚ, ενώ έχει διατελέσει και πρόεδρος της Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών.

Μετά την αποχώρησή του από την Eurobank ο κ. Ξενόφος ίδρυσε την AiQ International Trade Co. Ltd. εμπορική εταιρεία, με αποκλειστικό αντικείμενο τον σχεδιασμό, την τυποποίηση και τη διάθεση προϊόντων ελιάς στις αγορές του εξωτερικού.

Ποιος είναι ο κ. Ξενόφος

O κ. Ξενόφος αποφοιτά με άριστα από το Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1985 και τo 1986 αποκτά τον μεταπτυχιακό του τίτλο MSc Economics από το Πανεπιστήμιου του Λονδίνου, το London School of Economics and Political Sciences.

Στη συνέχεια το 1989, μεταβαίνει στην Βρυξέλες όπου εντάσσεται σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Κοινότητας και απασχολείται στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Διεύθυνση DG13.

Την επαγγελματική του σταδιοδρομία στο χώρο της θεσμικής διαχείρισης ξεκινά το 1990 συμβάλλοντας ενεργά στην έναρξη των δραστηριοτήτων της ALPHA ΑΕΔΑΚ όπου έχει την ευκαιρία να αποκτήσει σημαντική εμπειρία και να ηγηθεί της δυναμικής πορείας της εταιρείας από την θέση του Βοηθού Γενικού Διευθυντή.

Το 1999 αναλαμβάνει την θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της EFG ΑΕΔΑΚμ στην οποία παρέμεινε μέχρι το 2011.

Το 2005 αναλαμβάνει να συγκροτήσει την πρώτη Εταιρεία Διαχείρισης στην Ρουμανία, την EFG Eurobank MFMC SAI SA κατέχοντας την θέση του Προέδρου.

Το εγχείρημα αυτό το επαναλαμβάνει στο Λουξεμβούργο, την μεγαλύτερη αγορά συλλογικών επενδύσεων στην Ευρώπη, όπου συγκροτεί την εταιρεία διαχείρισης Eurobank EFG FMC (LUX) SA κατέχοντας την θέση του Προέδρου.

Το 2007 εκλέγεται μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ένωσης Διαχείρισης Συλλογικών Επενδύσεων και Περιουσίας (ΕΘΕ) και το 2008 αναλαμβάνει Πρόεδρος της Ένωσης.

To 2010 επανεκλέγεται στην θέση του Προέδρου της Ελληνικής Ένωσης Διαχείρισης Συλλογικών Επενδύσεων και Περιουσίας (ΕΘΕ) και παράλληλα εκλέγεται μέλος στο ΔΣ του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Keywords
Τυχαία Θέματα