Επιστρέφουν με Aegean που πληρώνει το δημόσιο(;) 100 επιβάτες που “παράτησε” η Ryanair στη Ρουμανία

11:51 5/1/2019 - Πηγή: BankWars

Με έκτακτη πτήση της Aegean θα επιστρέψουν στην Ελλάδα όσοι επιβάτες παραμένουν στο αεροδρόμιο της Τιμισοάρα της Ρουμανίας, μετά την περιπέτειά τους με την πτήση Λονδίνο-Θεσσαλονίκη της Ryanair.

Ύστερα από συνεννοήσεις μεταξύ της ελληνικής πρεσβείας στο Βουκουρέστι και του υπουργείου

Μεταφορών, θα μισθωθεί αεροσκάφος της Aegean από Αθήνα ώστε να μεταβεί στην Τιμισοάρα και να παραλάβει τους Έλληνες επιβάτες. Πρόκειται για 100 άτομα από τα συνολικά 201 που επέβαιναν στην πτήση από Λονδίνο. Οι υπόλοιποι επιστρέφουν με λεωφορεία.

Η πτήση θα αναχωρήσει από την Αθήνα στις 12.30 και από την Τιμισοάρα στις 15.00 με προορισμό τη Θεσσαλονίκη.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Απίστευτη είναι η ταλαιπωρία που βίωσαν περισσότεροι από 200 επιβάτες πτήσης της Ryanair από το Λονδίνο που είχε προορισμό τη Θεσσαλονίκη, αλλά τελικά κατέληξε στην Τιμισοάρα στη Ρουμανία!

Το αεροπλάνο επρόκειτο να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» το βράδυ της Παρασκευής. Ομως, εξαιτίας των καιρικών συνθηκών αυτό στάθηκε αδύνατο.

Επιβάτες δήλωσαν πως καθ’ όλη την διάρκεια της νύχτας δεν έλαβαν ουδεμία ενημέρωση για ακύρωση ή αλλαγή των εισιτηρίων τους, ή για τα βάουτσερ που δικαιούνται για διαμονή σε ξενοδοχείο και γεύμα. Το πρωί του Σαββάτου, λίγο πριν από τις 8:00, τελικά πρόσφεραν στους επιβάτες τη δυνατότητα να πάνε σε ξενοδοχείο.

Ο εκπρόσωπος της διαχειρίστριας Fraport, Γιάννης Παπάζογλου, δήλωσε στον ΣΚΑΪ πως οι αεροπορικές εταιρείες έχουν την αποκλειστική ευθύνη για την ενημέρωση των ταξιδιωτών και για την επιλογή προορισμών ανακατεύθυνσης. Υπογράμμισε πως δεν γνωρίζει για ποιον λόγο επελέγησαν ως εναλλακτικοί προορισμοί η Τιμισοάρα και άλλα αεροδρόμια.

Ο κ. Παπάζογλου διευκρίνισε πως οι ακυρώσεις δεν οφείλονται στην παρουσία χιονιού ή πάγου στον διάδρομο, αλλά στο χρόνιο πρόβλημα χαμηλής νέφωσης που αντιμετωπίζει κατά διαστήματα το “Μακεδονία”, το οποίο μειώνει την ορατότητα των πιλότων.

Keywords
Τυχαία Θέματα