“Επιστρέφει από τον Κάτω Κόσμο η Ελλάδα” λέει η Handelsblatt

Για επιστροφή της Ελλάδας από τον Κάτω Κόσμο κάνει λόγο σε δημοσίευμα της η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, αναφερόμενη στα σχέδια της ελληνικής κυβέρνησης να βγει στις αγορές.

«Η Ελλάδα επιδιώκει με όλα τα μέσα να επιστρέψει στις αγορές. Με τον τρόπο αυτόν η ελληνική κυβέρνηση θέλει να επιτύχει πολλούς στόχους», τονίζει η γερμανική εφημερίδα, όπως μεταδίδει η Deutsche Welle.

Ωστόσο,

η Handelsblatt διερωτάται εάν η Ελλάδα είναι έτοιμη για μια τέτοια κίνηση, επισημαίνοντας πως πρόκειται «για ένα τολμηρό πείραμα».

«Η ευρωκρίση άρχισε στην Ελλάδα και θα τερματιστεί όταν η χώρα αυτή δεν θα είναι πλέον εξαρτημένη από ξένη βοήθεια», τονίζει το δημοσίευμα, το οποίο διευκρινίζει ότι η Ελλάδα επείγεται να επιστρέψει στις κεφαλαιαγορές.

«Εάν ήταν στο χέρι των Ελλήνων πολιτικών, η Ελλάδα θα εξέδιδε πολύ σύντομα νέα ομόλογα και μάλιστα πριν από τις ευρωεκλογές του Μαΐου» υπογραμμίζει η Handelsblatt, τονίζοντας ότι οι προετοιμασίες στο παρασκήνιο είναι σε πλήρη εξέλιξη.

«Ο πρωθυπουργός Σαμαράς χρειάζεται μια εσωτερική επιτυχία, καθώς τον Μάιο διεξάγονται οι ευρωεκλογές και δεν αποκλείεται η πλειονότητα των Ελλήνων, που υποφέρει από την τεράστια ανεργία να βάλει σταυρό στο ακραίο κόμμα ΣΥΡΙΖΑ. Η έκδοση νέων ομολόγων θα είναι ένα μήνυμα προς τους ψηφοφόρους που θα λέει: «Κοιτάξτε εδώ. Είμαστε πάλι φερέγγυοι. Τα πράγματα πάνε καλά» αναφέρει η Handelsblatt.

Original article: “Επιστρέφει από τον Κάτω Κόσμο η Ελλάδα” λέει η Handelsblatt.

Keywords
Τυχαία Θέματα