Κοντά στην εκταμίευση της δόσης 8,3 δισ. η Ελλάδα, λέει το Bloomberg

Εντός της ερχόμενης εβδομάδας αναμένεται να λάβει η Ελλάδα δεσμεύσεις από τις ευρωπαϊκές αρχές, αναφορικά με την εκταμίευση της δόσης των 8,3 δισ. ευρώ, αναφέρουν στο Bloomberg τρεις αξιωματούχοι της ευρωζώνης.

Σύμφωνα με στοιχεία που έχει επεξεργαστεί το ειδησεογραφικό πρακτορείο, η Ελλάδα χρειάζεται τη δόση για να αποφύγει τη χρεωκοπία

τον Μάιο, καθώς η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να αποπληρώσει δημόσιο χρέος ύψους 12,5 δισ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένης της ωρίμανσης βραχυπρόθεσμων τίτλων.

Οι υπουργοί Οικονομικών θα συζητήσουν για την καταβολή της επόμενης δόσης κατά τη συνάντησή τους την ερχόμενη εβδομάδα στην Αθήνα, αναφέρει ένας εκ των Ευρωπαίων αξιωματούχων που επικαλείται το Bloomberg. Στόχος είναι η επίτευξη συμφωνίας κατά το δεύτερο μισό του Απριλίου, συμπληρώνει η ίδια πηγή. Ωστόσο αρνήθηκε να προσδιορίζει το ύψος της πληρωμής και δηλώνει ότι η δόση μπορεί να καταβληθεί κατά τη διάρκεια αρκετών μηνών, ξεκινώντας με την εκταμίευση ενός μεγάλου τμήματος που θα ακολουθηθεί από μικρότερα ποσά.

Σύμφωνα με άλλους δύο Ευρωπαίους αξιωματούχους, που ζήτησαν να μην κατονομαστούν, το Euro Working Group θα πραγματοποιήσει τηλεδιάσκεψη την Κυριακή 30 Μαρτίου και αν χρειαστεί μπορεί να ακολουθήσει και δεύτερη.

Η Ελλάδα εγείρει επανειλημμένως ερωτήματα για τη δυνατότητά της να χρηματοδοτήσει τον εαυτό της, εξαιτίας των αυστηρών απαιτήσεων του πακέτου διάσωσης και του σκεπτικισμού από την πλευρά των αγορών, σημειώνει το δημοσίευμα. Ωστόσο, όπως δήλωσε ένας εκ των Ευρωπαίων αξιωματούχων, μιλώντας σε δημοσιογράφους, μια επιμήκυνση ή προσθήκη στο τρέχον πακέτο διάσωσης δεν είναι προς το παρόν στο τραπέζι.

Original article: Κοντά στην εκταμίευση της δόσης 8,3 δισ. η Ελλάδα, λέει το Bloomberg.

Keywords
Τυχαία Θέματα