Επικράτησε η λογική στην υπόθεση Δημάκη

Δικαιώθηκε ο αγώνας του Βασίλη Δημάκη καθώς έγινε δεκτό από την επιτροπή Μεταγωγών το αίτημά του να μεταφερθεί στην δικαστική φυλακή Κορυδαλλού Ι, όπως ανακοίνωσε  η Σοφία Νικολάου.Συγκεκριμένα μιλώντας στη ΕΡΤ για την υπόθεση, η γραμματέας αντεγκληματικής πολιτικής δήλωσε ότι:«Έγινε δεκτό το αίτημα του να μετακινηθεί στην Δικαστική Φυλακή Κορυδαλλού Ι αναμένουμε την διεκπαιρέωση της και την τελική υπογραφή από μένα προκειμένου να μεταφερθεί εκεί. Δεν θέλουμε να εκδικηθούμε τον Βασίλη Δημάκη. Θέλαμε να μετακινηθεί
για λόγους ασφαλείας ούτε του απαγορέψαμε την πρόσβασή του στην εκπαίδευση».«Να συμπληρώσω ότι στον Κορυδαλλό ΙΙ δεν πήγε τιμωρητικά πήγε γιατί έπρεπε να είναι σε καραντίνα 14 μέρες όπως λένε τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Αφού παρήλθε το 14ημερο συνήλθε η Επιτροπή Μεταγωγών και έγινε δεκτό το αίτημά του».bankwars 24/5

Απεργία πείνας και δίψας ξεκίνησε για τρίτη φορά χθες ο Βασίλης Δημάκης.

Ο κρατούμενος, φοιτητής στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του ΕΚΠΑ, μετά την επαναμεταγωγή του από τα Γρεβενά μεταφέρθηκε στο υπόγειο των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού, με την αιτιολογία ότι πρέπει να μπει σε καραντίνα 14 ημερών.

Όμως, παρά τη διαβεβαίωση της ΓΓ. Αντεγκληματικής Πολιτικής, που με επίσημη ανακοίνωση υποστήριζε ότι η παραμονή του εκεί θα είναι μόνο για 14 ημέρες, χθες έληξε το χρονικό αυτό όριο και ο Β. Δημάκης δεν είχε μεταφερθεί στο κέλι του, όπου μπορούσε απρόσκοπτα να συνεχίζει την εκπαίδευσή του.

Με μια μακροσκελή δήλωσή του που είδε το φως της δημοσιότητας το Σάββατο (23/05), ο κρατούμενος φοιτητής βάλλει κατά της Γενικής Γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφίας Νικολάου, και ευχαριστεί τον κόσμο που τον στήριξε.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΗΜΑΚΗΣ

Ο κρατούμενος Βασίλης Δημάκης, γνωστός με το προσωνύμιο «ο ληστής με το καλάσνικοφ», είναι καταδικασμένος σε συνολική ποινή κάθειρξη 44 ετών για ληστείες, παράνομη οπλοφορία και πλαστογραφία. Το 2016 αποφάσισε να πάρει το απολυτήριο λυκείου ενώ βρισκόταν στις φυλακές Γρεβενών.

Το 2018, έδωσε εξετάσεις και πέρασε δεύτερος από όλα τα εσπερινά λύκεια της χώρας και με βαθμό αριστούχου, στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης του ΕΚΠΑ. Ο Βασίλης Δημάκης τον Μάρτιο της ίδιας χρονιάς προχώρησε σε απεργία πείνας διεκδικώντας χορήγηση εκπαιδευτικών αδειών με βραχιολάκι μετά από τρεις απορριπτικές αποφάσεις από το συμβούλιο των φυλακών Κορυδαλλού. Το υπουργείο Δικαιοσύνης , μετά από 31 ημέρες απεργίας πείνας του κρατούμενου, έκανε δεκτό το αίτημα του.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΑΠΟ ΣΥΡΙΖΑ

Υπερασπιζόμαστε τον Βασίλη Δημάκη χωρίς καμία επιφύλαξη. Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμά του στην μόρφωση, την αξιοπρέπεια και κυρίως την ίδια τη ζωή. Υπερασπιζόμαστε το αυτονόητο και ας το αρνούνται πεισματικά κάποιοι: ανάλγητα, βάναυσα, απάνθρωπα.

Είμαστε με τον Βασίλη Δημάκη, γιατί με τις πράξεις του, με τον αγώνα που δίνει, ανοίγει δρόμους, δείχνει ένα διαφορετικό ορίζοντα, ένα αντιπαράδειγμα στο σκοταδισμό του εκδικητικού και αδιέξοδου «σωφρονιστικού συστήματος».

Όσοι κάνουν πως δεν το καταλαβαίνουν αναλαμβάνουν τεράστιες πολιτικές ευθύνες, αλλά κυρίως τεράστιες ευθύνες έναντι της ανθρώπινης ζωής, που κινδυνεύει άμεσα. Η κυβέρνηση και το υπουργείο Προστασίας(;) του Πολίτη έχουν τη βασική ευθύνη. Είναι υπόλογοι

Αλλά γύρω από την «υπόθεση Δημάκη», γύρω εντέλει από το «δικαίωμα», υπάρχει ένας ολόκληρος κόσμος, ο οποίος δεν είναι διατεθειμένος να υποκύψει στην κανονικότητα μιας ανάλγητης εξουσίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα