Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων: Αυξάνεται στα 8 δισ.

Στο ποσό των 8 δις. ευρώ, αυξάνεται εφέτος ο προϋπολογισμός του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αρνητικές συνέπειες που προκαλούνται από την πανδημία COVlD-19.

Όπως αναφέρεται στο άρθρο 1 τροπολογίας του υπουργείου Οικονομικών που κατατέθηκε στη βουλή, «απαντούν σε έκτακτες καταστάσεις με χαρακτήρα ανώτερης βίας,

που δεν ήταν δυνατόν να προβλεφθούν κατά την κατάρτιση του Κρατικού Προύπολογισµού 2020. Οι προκαλούμενες σημαντικές πρόσθετες δαπάνες δεν αντιμετωπίζονται στο σύνολό τους με μεταφορές ή ανακατανομές κατά το άρθρο 71 του ν.4270/2014, όπως ισχύει, καθιστώντας απαραίτητη την υποβολή συμπληρωματικού προϋπολογισμού στην εθνική αντιπροσωπεία κατά το άρθρο 60του ιδίου νόμου, τηρουμένων των προϋποθέσεων της παρ. 2. γ’ αυτού».

Ειδικότερα, µε δεδομένο ότι, σύμφωνα με το πρόσφατα εγκεκριμένο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ελληνικό Πρόγραµμα Σταθερότητας 2020 – 2021, το Πρόγραμµα Δηµοσίων Επενδύσεων θα χρηματοδοτήσει το έτος 2020 έκτακτα μέτρα επιπλέον του συμπληρωματικού προϋπολογισμού που νοµοθετήθηκε ως άρθρο 7 του ν. 4682/2020 (Α΄ 76), απαιτείται και η αύξηση του ορίου δαπανών του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων έτους 2020 κατά 250 εκατ. ευρώ στο εθνικό σκέλος και κατά 1 δις. ευρώ στο συγχρηματοδοτούμενο σκέλος.

Με τη μεταβολή αυτή, τα συνολικά όρια δαπανών του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων έτους 2020, διαμορφώνονται στο 1 δις. ευρώ στο εθνικό σκέλος και στα 7 δις. ευρώ στο συγχρηματοδοτούμενο σκέλος, ήτοι σε 8 δις. ευρώ συνολικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα