“Επικίνδυνα τα ομόλογα του Νότου – Ράλι στα όρια της φούσκας” λένε οι Financial Times

11:21 2/5/2014 - Πηγή: BankWars

Για ράλι των ομολόγων του Νότου στα όρια της φούσκας μιλούν οι Financial Times.

Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνεται, μέσα σε 2 χρόνια οι επενδυτές πέρασαν από τον τυφλό πανικό στον κοντόφθαλμο εφησυχασμό.

Η κρίση στην ευρωζώνη ωστόσο απέχει πολύ από το τέλος της και οι αγορές έχουν εναποθέσει πολλές ελπίδες στην δέσμευση του επικεφαλής της ΕΚΤ, Mario Draghi, για

ποσοτική χαλάρωση.

Οι αποδόσεις των ομολόγων της πληγείσας από την κρίση «περιφέρειας» έχουν καταγράψει βουτιά από την δήλωση Draghi πως θα πράξει ο, τι χρειαστεί για την διάσωση του ευρώ τον Ιούλιο του 2012.

Η αρχική πτώση των αποδόσεων που ακολούθησε της δήλωσης ήταν καλοδεχούμενη και δικαιολογημένη, υποστηρίζουν οι FT διευκρινίζοντας ωστόσο πως το φετινό επικό ράλι έχει τις έχει ωθήσει σε περιοχές φούσκας.

Στο δημοσίευμα αναγνωρίζεται η πρόοδος που έχει επιτευχθεί στην περιοχή αλλά επισημαίνεται πως το ράλι των ομολόγων δείχνει πως οι επενδυτές αγνοούν τους κινδύνους που παραμένουν. Η τραπεζική κρίση δεν έχει επιλυθεί, το δημόσιο χρέος αυξάνεται και η ανάκαμψη παραμένει αναιμική.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΜΕΤΑΔΙΔΑΜΕ: Πάρτι στα ομόλογα Ισπανίας – Ιταλίας

Το επιτόκιο του 10ετούς ισπανικού ομολόγου υποχώρησε στο ιστορικό χαμηλό του 2,978%. Πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο από τη δημιουργία του ευρώ!
Το 10ετές ομόλογο της Ιταλίας υποχώρησε στο 3,05% , ποσοστό που είναι το χαμηλότερο από το 1999, έτος εισόδου της χώρας στην Ευρωζώνη.

Original article: “Επικίνδυνα τα ομόλογα του Νότου – Ράλι στα όρια της φούσκας” λένε οι Financial Times.

Keywords
Τυχαία Θέματα