Επιφυλακτικότητα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, κλειστό το Λονδίνο

Χωρίς σαφη κατεύθυνση και επιφυλακτικά κινούνται τη Δευτέρα οι μετοχές στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς οι traders αναζητούν προσανατολισμό σε μια ημέρα που όπως φαίνεται θα είναι «ήσυχη», καθώς στο Ηνωμένο Βασίλειο οι αγορές θα παραμείνουν κλειστές λόγω τραπεζικής αργίας, ενώ και η Wall Street θα είναι κλειστή για τη Memorial Day.

Υπενθυμίζεται ότι ευρωπαϊκές αγορές έκλεισαν με πτώση την Παρασκευή, καθώς το βλέμμα των traders σε όλο τον κόσμο ήταν στραμμένο στο τι θα συμβεί από εδώ και στο εξής με τα αμερικανικά επιτόκια, ενώ ήταν σαφώς επηρεασμένοι και από τη χαμηλή επίδοση που κατέγραψε

την Πέμπτη ο Dow Jones, την χειρότερη εδώ και πάνω από ένα χρόνο.

Η νέα εβδομάδα ξεκινά στον απόηχο μιας «ακανόνιστης» εβδομάδας χωρίς προσανατολισμό, όπου η ανησυχία των ΗΠΑ γύρω από τα επιτόκια επιβαρύνει συνολικά το επενδυτικό κλίμα. Εξάλλου, μια σειρά από ισχυρά οικονομικά στοιχεία στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα είδε την Goldman Sachs να μεταθέτει την πρόβλεψή της για την πρώτη μείωση των επιτοκίων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ από τον Ιούλιο στον Σεπτέμβριο.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Stoxx 600 υποχωρεί οριακά κατά 0,02%, ο γαλλικός CAC 40 σημειώνει μικρή πτώση 0,04, ενώ ο γερμανικός DAX αυξάνεται κατά 0,13%, ενώ ο ιταλικός FTSE MIB αυξάνεται κατά 0,22%, όπως και ο ισπανικός IBEX κατά 0,15%. Οι αγορές του Ηνωμένου Βασιλείου είναι κλειστές λόγω εθνικής αργίας.

Σε άλλα νέα, τη Δευτέρα, το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ θα συνεδριάσει για να συζητήσει θέματα όπως ο πόλεμος Ρωσίας-Ουκρανίας και οι εντάσεις στη Μέση Ανατολή, ενώ και ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν θα συνεχίσει την επίσημη επίσκεψή του στη Γερμανία.

Για σήμερα Δευτέρα δεν αναμένονταισημαντικές ανακοινώσεις, ενώ αργότερα μέσα στην εβδομάδα, οι επενδυτές θα έχουν το βλέμμα τους στραμμένο τα στοιχεία για τον πληθωρισμό της ευρωζώνης για τον Μάιο που θα ανακοινωθούν την Παρασκευή.

Στο μεταξύ ενισχύονται τη Δευτέρα οι ασιατικές αγορές λόγω των κερδών που κατέγραψε η βιομηχανία της Κίνας το πρώτο τετράμηνο του έτους, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Ειδικότερα, τα βιομηχανικά κέρδη της Κίνας κατέγραψαν αύξηση 4,3% σε ετήσια βάση την περίοδο Ιανουαρίου-Απριλίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας. Ο δείκτης αναφοράς CSI 300 της ηπειρωτικής Κίνας σημείωσε άνοδο 0,62%, ενώ ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ πρόσθεσε 0,88%.

Keywords
Αναζητήσεις
epifylaktikotita-sta-evropaika-chrimatistiria-kleisto-to-londino.htm
Τυχαία Θέματα