Θετικά πρόσημα στα ασιατικά χρηματιστήρια

Ενισχύονται τη Δευτέρα οι ασιατικές αγορές λόγω των κερδών που κατέγραψε η βιομηχανία της Κίνας το πρώτο τετράμηνο του έτους, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Ειδικότερα, τα βιομηχανικά κέρδη της Κίνας κατέγραψαν αύξηση 4,3% σε ετήσια βάση την περίοδο Ιανουαρίου-Απριλίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας. Ο δείκτης αναφοράς CSI 300 της ηπειρωτικής Κίνας σημείωσε άνοδο 0,62%, ενώ ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ

πρόσθεσε 0,88%.

Εν τω μεταξύ, περισσότερα οικονομικά στοιχεία από την Κίνα και την Ινδία αναμένονται επίσης αργότερα αυτή την εβδομάδα. Η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου θα δημοσιεύσει την Παρασκευή την επίσημη μέτρηση του δείκτη διευθυντών αγορών, ενώ η Ινδία θα δημοσιεύσει τα στοιχεία για το ΑΕΠ του α’ τετραμήνου.

Η Αυστραλία θα ανακοινώσει επίσης τα στοιχεία για τον πληθωρισμό της για τον Απρίλιο την Τετάρτη, με τους αναλυτές της ING να αναμένουν μια «μέτρια βουτιά».

Σε αυτό το πλαίσιο, ο ιαπωνικός Nikkei κατέγραψε κέρδη 0,66% και ο ευρείας βάσης Topix σημείωσε άνοδο 0,84%, ανακάμπτοντας από τις απώλειες της Παρασκευής. Ο Kospi της Νότιας Κορέας σημείωσε άλμα 1,3%, ενώ ο Kosdaq της μικρής κεφαλαιοποίησης κατέγραψε άνοδο 1,15%. Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 20 κέρδισε 0,8%, σε ρυθμό να σπάσει ένα σερί απωλειών τεσσάρων ημερών.

Στο μεταξύ από το μέτωπο της Wall Street, εικόνα δύο ταχυτήτων παρουσίασε την Παρασκευή, καθώς η απόπειρα του Dow Jones να ανακάμψει μετά την κακή επίδοση της Πέμπτης αποδείχτηκε λίαν χλιαρή. Αντιθέτως, η δυναμική του Nasdaq οδήγησε τον δείκτη σε ένα ακόμη ιστορικό υψηλό, με πρωταγωνιστή για μια ακόμη συνεδρίαση την Nvidia. Συγκεκριμένα, ο Dow Jones έκλεισε με ανεπαίσθητη αύξηση 0,01% στις 39.069 μονάδες, ο S&P 500 ενισχύθηκε κατά 0,70% και τις 5.304 μονάδες και ο Nasdaq σημείωσε άλμα ύψους 1,10% φτάνοντας στο ρεκόρ των 16.920 μονάδων.

Keywords
Αναζητήσεις
thetika-prosima-sta-asiatika-chrimatistiria-16.htm
Τυχαία Θέματα