ΕΠΑΝΕΡΧΕΤΑΙ Η ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ

Σημαντική πτώση καταγράφει για μια ακόμη ημέρα ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου της Αθήνας. Συνολικές απώλειες 3,56% μετρά ο ΓΔ στις συνεδριάσεις Τετάρτης και Πέμπτης. Την ανιούσα παίρνουν και τα ελληνικά ομόλογα με το 10ετές να σκαρφαλώνει στο 9,22%.

Οι παλινωδίες της κυβέρνησης στην εφαρμογή της συμφωνίας του Eurogroup καθώς και η διαφαινόμενη αδυναμία πληρωμής των υποχρεώσεων του Μαρτίου, επαναφέρουν την αβεβαιότητα.

Η ανησυχία της αγοράς για το τεράστιο δημοσιονομικό και χρηματοδοτικό κενό που παραδέχονται

και τα μέλη της κυβέρνησης πως υπάρχει αποτυπώνεται στην πορεία των τραπεζικών μετοχών στο ΧΑ. Στις 14:00 ο ΓΔ βρίσκονταν στις 872 μονάδες με πτώση 3,54%. Χαρακτηριστικό της συνεδρίασης σήμερα είναι ο περιορισμένος τζίρος (44,5 εκατ. ευρώ μέχρι τις 14.00) και τα μεγάλα ποσοστά πτώσης των μετοχών, με τις τράπεζες να πρωτοστατούν σε απώλειες και τον κλαδικό δείκτη να υποχωρεί ως και 8,86%.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, παρά την έγκριση των μέτρων για την τετράμηνη παράταση, οι ανησυχίες για τα δημόσια ταμεία ακυρώνουν το θετικό κλίμα που είχε δημιουργηθεί τις προηγούμενες μέρες.

Keywords
Τυχαία Θέματα