ΕΟΠΥΥ κόβει, Τουπουπάκη ράβει, και ο σύζυγος της Ράικου στα μανταλάκια

Πόρισμα υπηρεσίας του ΕΟΠΥΥ σύμφωνα με το οποίο ο γιατρός σύζυγος της εισαγγελέως Ελένης Ράικου φέρεται να προέβη σε κατευθυνόμενη συνταγογράφηση, ζημιώνοντας το δημόσιο κατά 1,5 εκατομμύρια ευρώ, εστάλη στην προανακριτική επιτροπή της βουλής για να συσχετισθεί με την έρευνα που διενεργεί για την υπόθεση Novartis.

Σύμφωνα με πληροφορίες ,το πόρισμα που εστάλη

ήδη από την επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, στην προανακριτική, συνέταξε η ΥΠΕΔΥΦΚΑ (Υπηρεσία Ελέγχου Δαπανών Υγείας Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης) του ΕΟΠΥΥ.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι ελεγκτές διαπιστώνουν ότι ο συγκεκριμένος γιατρός από τους 1.033 ασθενείς για τους οποίους εξέδωσε σχετικές συνταγές, είχε εξετάσει μόνο τους 5 από αυτούς. Στο δια ταύτα του πορίσματος φέρεται να αναφέρεται ότι:

Η συνταγογράφηση σε ασφαλισμένους που ο γιατρός συνταγογράφησης δεν εξετάζει και συνεπώς δεν γνωρίζει αναλυτικά το ιατρικό τους ιστορικό αποτελεί σοβαρό και ενδεχόμενο επικίνδυνο ιατρικό σφάλμα. Η συνταγογράφηση του ιατρού κατευθύνεται σε μεγάλα ποσοστά σε συγκεκριμένες εταιρείες.

Στο μεταξύ η Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς κράτησε αντίγραφο του πορίσματος προκειμένου να προχωρήσει η ποινική προκαταρκτική εξέταση με ερευνώμενα αδικήματα ξέπλυμα μαύρου χρήματος, απάτη και παθητική δωροδοκία.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ

“Ακόμη μία υπόθεση ‘φούσκα'” αναφέρει σε δήλωση που εξέδωσε ο γιατρός Λάζαρος Καρνέσης αναφορικά με την έρευνα της Εισαγγελίας Διαφθοράς για φερόμενη κατευθυνόμενη συνταγογράφηση εκ μέρους του.

Ο στρατιωτικός γιατρός, σύζυγος της αντεισαγγελέως Εφέτων Ελένης Ράικου, αναφέρει στη δήλωσή του:

“Πρόκειται για μια ακόμη υπόθεση “φούσκα” που σκοπό έχει να πλήξει την σύζυγό μου. Επιχειρείται η διαπόμπευσή μου από μια Εισαγγελέα με την οποία έχω προσωπική σφοδρή αντιδικία. Την έχω μηνύσει, της έχω κάνει αίτηση εξαίρεσης, αναφορά και αγωγή κακοδικίας. Απορώ πώς με ερευνά. Κάθε ενέργεια της είναι ανυπόστατη. Επιφυλάσσομαι κάθε νόμιμου δικαιώματός μου”.

Σάλος με πρωταγωνιστές Παπαγγελόπουλο -Ράικου

Keywords
Τυχαία Θέματα