Ένταση στη Φιλοσοφική – Ο Ρουβίκωνας ανακατέλαβε το γραφείο 516

Στην «αντεπίθεση» πέρασε η αναρχική συλλογικότητα Ρουβίκωνας καθώς πληροφορίες αναφέρουν πως ανακατέλαβε τον χώρο και το γραφείο 516 από το οποίο είχε εκδιωχθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου στη μία το απόγευμα δημιουργήθηκε εκ νέου ένταση στη Φιλοσοφική του ΕΚΠΑ, όταν φοιτητές που πρόσκεινται στον Ρουβίκωνα, απομάκρυναν τους καθηγητές και κατέλαβαν την αίθουσα.

Όπως εξήγησε η πρόεδρος του Τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας, Μαρίζα Φουντοπούλου, επικράτησε

ένταση μεταξύ καθηγητών και φοιτητών-μελών του Ρουβίκωνα, με τους φοιτητές να… σπρώχνουν τους καθηγητές, προκειμένου να μπορέσουν να μπουν στην αίθουσα.

Οι ίδιες πληροφορίες θέλουν να εμποδίζουν τους καθηγητές να τραβάνε βίντεο την ώρα των γεγονότων.

Νωρίτερα, οι καθηγητές είχα κάνει «έξωση» από τη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών στον Ρουβίκωνα. Η αναρχική ομάδα είχε καταλάβει ένα γραφείο στο κτίριο της σχολής, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις σε ακαδημαϊκό και πολιτικό επίπεδο.

Το πρωί της Τετάρτης το ΕΚΠΑ έκανε γνωστό ότι ο χώρος βρίσκεται στη διάθεση της σχολής.

Παράλληλα, καθηγητές και οι εκπρόσωποι της Κοσμητείας της Φιλοσοφικής Σχολής απέκλεισαν συμβολικά την είσοδο του γραφείου για να αποτρέψουν ειρηνικά την συνέχιση της κατάληψης.

Πρόεδρος ΠΟΣΔΕΠ: Το Πανεπιστήμιο δεν είναι ξέφραγο αμπέλι

«Το Πανεπιστήμιο είναι ένας δημόσιος χώρος, δεν είναι ξέφραγο αμπέλι», λέει ο πρόεδρος της ΠΟΣΔΕΠ, καθηγητής Ιατρικής του ΕΚΠΑ, Στάθης Ευσταθόπουλος.

«Ο ρόλος των καθηγητών δεν είναι να σχηματίζουν ανθρώπινες αλυσίδες. Η πολιτεία είναι αυτή η οποία οφείλει με τα όργανά της να δώσει τη λύση στο πρόβλημα», τονίζει εν συνεχεία.

«Τα μέλη αυτής της οργάνωσης μας έσπρωχναν… δεχθήκαμε λεκτική αλλά και σωματική βία. Παρότι εκείνοι ασκούν βία, εμείς φυσικά δεν μπορούμε να κάνουμε το ίδιο. Πρέπει να δοθεί μία λύση έτσι ώστε το Πανεπιστήμιο να κάνει τη δουλειά του, και όχι κάθε ομάδα να εισέρχεται και να κάνει τις αυθαιρεσίες της», προσθέτει ο κ. Ευσταθόπουλος.

Keywords
Τυχαία Θέματα