Εντάσεις και προσαγωγές στο Παρίσι στη διαδήλωση των «κίτρινων γιλέκων»

Πολύ μικρότερη από την αναμενόμενη φαίνεται να είναι η σημερινή κινητοποίηση των «κίτρινων γιλέκων» στο Παρίσι. Μέχρι τις 13.00 ώρα Ελλάδας περίπου 1.000 διαδηλωτές διαμαρτύρονταν στη γαλλική πρωτεύουσα, την ώρα που τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια: 8.000 μέλη των δυνάμεων της τάξης και 14 θωρακισμένα οχήματα έχουν αναπτυχθεί στο Παρίσι.

Ωστόσο, υπήρξαν μικροεντάσεις και επεισόδια περιορισμένης

έκτασης και μέχρι αυτή τη στιγμή η αστυνομία έχει προχωρήσει σε περίπου 60 προσαγωγές, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία της γαλλικής πρωτεύουσας.

Η μεγάλη κινητοποίηση έχει προγραμματιστεί για τις 14:00 τοπική ώρα (15:00 ώρα Ελλάδος) στην Πλας ντε λα Ρεπιμπλίκ (Πλατεία της Δημοκρατίας) στο ανατολικό τμήμα του Παρισιού, με την υποστήριξη περίπου 15 οργανώσεων της αριστεράς.

Η εκπρόσωπος της αστυνομίας Ζοανά Πριμβέρ, μιλώντας στο δίκτυο BFMTV, χαρακτήρισε την κινητοποίηση μικρότερη σε μέγεθος και πρόσθεσε ότι η αστυνομία παραμένει σε επιφυλακή.

Στα Ηλύσια Πεδία έκανε νωρίτερα την εμφάνισή της μια ομάδα από γυμνόστηθες ακτιβίστριες της οργάνωσης Femen και ήρθε αντιμέτωπη με τις δυνάμεις ασφαλείας σε απόσταση λίγων μέτρων από την προεδρική κατοικία, το Μέγαρο Ηλυσίων.

Η κυβέρνηση καθώς και πολλά συνδικάτα και πολιτικοί της αντιπολίτευσης κάλεσαν τους διαδηλωτές να μη βγουν σήμερα στους δρόμους έπειτα από την επίθεση με τέσσερις νεκρούς που σημειώθηκε από ένοπλο σε χριστουγεννιάτικη αγορά του Στρασβούργου.

Επίσης, ο υπουργός Εσωτερικών δήλωσε ότι περίπου 69.000 αστυνομικοί έχουν κινητοποιηθεί σήμερα και περισσότερες ενισχύσεις έχουν σταλεί στην Τουλούζη, στο Μπορντό και στο Σεντ-Ετιέν.

Keywords
Τυχαία Θέματα