Ένοπλη επίθεση στο Παρίσι: Τρεις νεκροί και τρεις τραυματίες – Συνελήφθη ο δράστης

Τρεις είναι τελικά οι νεκροί και τουλάχιστον τέσσερις οι τραυματίες, οι δύο εξ αυτών σοβαρά, είναι μέχρι στιγμής ο τραγικός απολογισμός των  πυροβολισμών στο κέντρο του Παρισιού.

Ο δράστης, ένας άνδρας 69 ετών συνελήθη μετά την ένοπλη επίθεση στην οδό Ενγκιέν στο 10ο διαμέρισμα του Παρισιού, ανακοίνωσε η εισαγγελία ενώ οι Κούρδοι της Γαλλίας βλέπουν εμπλοκή Ερντογάν πίσω από τη φονική επίθεση.

Coups de feu à Paris: le nouveau

bilan fait état de 2 morts et 4 blessés en urgence absolue pic.twitter.com/kkMvaNncpr

— BFMTV (@BFMTV) December 23, 2022

Οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν κοντά στο κουρδικό πολιτιστικό κέντρο «Ahmet Kaya» στο Παρίσι, όπως μετέδωσε το γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο BFM TV. Η επικεφαλής του 10ου διαμερίσματος, δήλωσε ότι «οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν σε ένα κουρδικό κοινοτικό κέντρο που βρίσκεται στη Rue d’Enghien, καθώς και σε ένα εστιατόριο απέναντι από το κουρδικό κέντρο και ένα κομμωτήριο».

Κούρδοι Γαλλίας: Εμπλοκή Ερντογάν – Τρομοκρατική επίθεση

Το Κουρδικό Δημοκρατικό Συμβούλιο της Γαλλίας (CDK-F) θεωρεί «απαράδεκτο» το γεγονός ότι δεν έχει χαρακτηριστεί «τρομοκρατική επίθεση» το επεισόδιο με τους πυροβολισμούς που στοίχισε τη ζωή σε τρεις ανθρώπους το μεσημέρι της Παρασκευής (23/12/2022) έξω από ένα κουρδικό κοινοτικό κέντρο στο Παρίσι.
«Είναι απαράδεκτο που δεν αποδίδεται ο χαρακτηρισμός της τρομοκρατίας και ότι προσπαθούν να μας πείσουν ότι επρόκειτο για έναν απλό ακροδεξιό (…) που ήρθε να διαπράξει αυτήν τη φρικτή επίθεση στον χώρο μας», είπε ο Agit Polat, ένας εκπρόσωπος του CDK-F, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σε ένα εστιατόριο, σε απόσταση περίπου 100 μέτρα από το σημείο της επίθεσης.
«Η πολιτική κατάσταση στην Τουρκία όσον αφορά το κουρδικό κίνημα μας κάνει να σκεφτόμαστε ότι αυτές είναι πολιτικές δολοφονίες», υπογράμμισε ο Polat, προσθέτοντας ότι, σύμφωνα με τους Κούρδους της Γαλλίας, πίσω από την επίθεση κρύβονται «ο πρόεδρος της Τουρκίας  και το τουρκικό κράτος».

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα