ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: Σε προχωρημένο στάδιο η πώληση της θυγατρικής στη Ρωσία

Σε προχωρημένο στάδιο βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις της Ελληνικής Τράπεζας για πώληση του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της θυγατρικής της τράπεζας στη Ρωσία, Limited Liability Company Commercial Bank «Hellenic Bank».

Η συναλλαγή υπόκειται σε έγκριση από την Κεντρική Τράπεζα

της Κύπρου.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η τράπεζα, η εν λόγω συναλλαγή, εφόσον πραγματοποιηθεί, θα είναι σε καθαρά εμπορική βάση και δεν αναμένεται να επηρεάσει τις προοπτικές ή τα αποτελέσματα του ομίλου, ενώ δεν σχετίζεται ή επηρεάζει τα συμφέροντα των «καθορισμένων προσώπων», σύμφωνα με την έννοια που αποδίδεται στον προαναφερόμενο όρο στο άρθρο 137(3) των περί Αξιών και Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου Νόμων.

Η Limited Liability Company Commercial Bank «Hellenic Bank» ιδρύθηκε από την Ελληνική Τράπεζα τον Φεβρουάριο του 2009 και εξασφαλίζοντας σχετική άδεια από την ΚΤ της Ρωσίας τον Ιανουάριο του 2011 ξεκίνησε την παροχή τραπεζικών εργασιών στη Μόσχα.

Εν όψει των γεγονότων του Μαρτίου του 2013 και της αβεβαιότητας στη ρωσική αγορά, η θυγατρική έχει αναπτύξει περιορισμένες δραστηριότητες στη Ρωσία με συνολικό ενεργητικό της τάξης των 28,76 εκατ. ευρώ περίπου στις 27 Μαΐου 2014 έναντι 6,4 δισ. ευρώ που ήταν το συνολικό ενεργητικό του ομίλου στις 31 Δεκεμβρίου 2013.

Original article: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: Σε προχωρημένο στάδιο η πώληση της θυγατρικής στη Ρωσία.

Keywords
Τυχαία Θέματα