Έλληνες με κομβόι έτοιμοι να φύγουν από τη Μαριούπολη

19:48 1/3/2022 - Πηγή: BankWars

Ύστερα από συνεχόμενους βομβαρδισμούς και με τον τραγικό απολοιγισμό νεκρών να μεγαλώνει, αποφασίστηκε ότι στις 11 το πρωί της Τετάρτης θα γίνει από τις ελληνικές αρχές η εκκένωση από τη Μαριούπολη.
Σύμφωνα με το protothema.gr, πρόκειται για μια προσπάθεια να απομακρυνθούν Έλληνες πολίτες και δημοσιογράφοι από τη Μαριούπολη, που βρίσκεται υπό πολιορκία, με κατεύθυνση προς τη Ζαπορίζια.

Επικεφαλής της επιχείρησης θα είναι ο πρέσβης που έχει στείλει ο Νίκος Δένδιας, Φραγκίσκος Κωστελένος,

ο οποίος επικουρεί τον Γενικό Πρόξενο Μαριούπολης, Μ. Ανδρουλάκη. Οι Έλληνες πολίτες θα φύγουν πιθανόν με κομβόι, μέσω αυτοκινητροδρόμου.

Η ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα

Νέα ανάρτηση στα social media έκανε η ρωσική πρεσβεία στην Ελλάδα.

Σε αυτήν αναφέρεται σε «ναζιστικό τάγμα το οποίο χρησιμοποιεί ως ασπίδα αμάχους στη Μαριούπολη της Ουκρανίας και εξαπολύει επίθεση εναντίον Ελλήνων ομογενών».

Μάλιστα αναφέρεται στους νεκρούς στο χωριό Σαρτανά ως παράδειγμα αυτών των επιθέσεων με πυραύλους Grad.

Η ρωσική πρεσβεία επικαλείται κιόλας τα όσα αναφέρει Έλληνας ομογενής στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ. Κάτοικος της Μαριούπολης μιλώντας στον«ΣΚΑΪ», το πρωί της Δευτέρας, ανέφερε χαρακτηριστικά πως δεν μπορεί να φύγει κανείς από εκεί καθώς στους δρόμους κυκλοφορεί «η ταξιαρχία Αζοφ, που είναι Ουκρανοί φασίστες, και άμα σε πιάσουν σε σκοτώνουν».

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών επιμένει ότι οι θάνατοι των Ελλήνων στη Μαριούπολη οφείλονται σε αεροπορικούς βομβαρδισμούς. Δεδομένου ότι στην περιοχή πετούν μόνο ρωσικά μαχητικά, τότε οι Έλληνες έχουν σκοτωθεί αποκλειστικά από ρωσικές δυνάμεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα