Ελασσόνα: Νέος ισχυρός σεισμός 5,2 Ρίχτερ -Αισθητός και στην Αθήνα – Σε σκηνές κάτοικοι

20:47 3/3/2021 - Πηγή: BankWars

Νέα ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ αναστάτωσε απόψε την Ελασσόνα.

Σύμφωνα με την προκαταρκτική εκτίμηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ο σεισμός ήταν μεγέθους των 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Ο σεισμός

που πιθανότατα εντάσσεται στη μετασεισμική ακολουθία, έγινε αισθητός μέχρι και την Αθήνα.

Η Πολιτική Προστασία του Δήμου Λαρισαίων καλεί τους πολίτες να παραμείνουν εκτός των σπιτιών τους γιατί, όπως σημειώνει, το φαινόμενο είναι σε εξέλιξη και τους επισημαίνει ότι πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Τέλος, με απόφαση του Δημάρχου θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία. Όπως ενημερώνουν οι σεισμολόγοι αναμένονται και άλλοι ισχυροί μετασεισμοί.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Λαρισαίων, Απόστολος Καλογιάννης, οι ζημιές που έχουν αναφερθεί στην πόλη περιορίζονται σε υψηλές καμινάδες και ρωγμές κυρίως σε τοίχους παλαιών κτιρίων, ωστόσο υπάρχει το θέμα της αντιμετώπισης ανθρώπων που φοβούνται να εισέλθουν στα σπίτια τους και για τον λόγο αυτό θα υπάρξει μέριμνα για στεγασθούν σε σκηνές άστεγοι ή φοβισμένοι κάτοικοι της περιοχής.

Από την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Θεσσαλίας στήθηκαν δεκάδες σκηνές στα χωριά Δαμάσι, Μεσοχώρι, Αμούρι και Βλαχογιάννι που έχουν πληγεί από τον σεισμό. Μαζί με τις σκηνές έχουν διανεμηθεί εκατοντάδες υπνόσακοι καθώς και εμφιαλωμένο νερό για τις πρώτες ανάγκες των κατοίκων, ενώ μεταφέρονται και χημικές τουαλέτες.

Σύμφωνα με τον κ. Αγοραστό, περίπου 250 σκηνές που εκτιμάται ότι θα φιλοξενήσουν πάνω από 500 ανθρωπους έχουν στηθεί στο Δαμάσι, τον Τύρναβο, το Μεσοχώρι, το Ζάρκο.  Διατέθηκαν ξενοδοχεία, αλλά υπάρχει απροθυμία, οι περισσότεροι προτιμούν να μείνουν ακόμη και στα αυτοκίνητά τους, έξω ή κοντά στα σπίτια τους.

Τι λένε οι επιστήμονες για τα 6 Ρίχτερ που χτύπησαν τη Θεσσαλία

Σεισμός 6 Ρίχτερ στην Ελασσόνα: Ζημιές σε σπίτια και σχολεία – Στους δρόμους οι κάτοικοι – Τι λένε οι σεισμολόγοι

Keywords
Τυχαία Θέματα