“Ελ. Βενιζέλος”: Μπαίνει στο Χρηματιστήριο;

Η προκήρυξη του ΤΑΙΠΕΔ για νέο νομικό σύμβουλο για την πώληση του 55% της «Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών» (ΔΑΑ), της εταιρείας που διαχειρίζεται το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», “φουντώνει” τα σενάρια που θέλουν να σχεδιάζεται πώληση του ποσοστού του δημοσίου μέσω εισαγωγής της ΔΑΑ στο Χχρηματιστήριο της Αθήνας.

Στο Αντικείμενο της πρόσκλησης αναφέρεται πως «σε περίπτωση που η Αποκρατικοποίηση συντελεστεί με διάθεση μετοχών μέσω του Χρηματιστηρίου Αθηνών,
παροχή νομικών συμβουλών σχετικά με όλα τα θέματα που σχετίζονται με την διάθεση αυτή, όπως νομική υποστήριξη στην σύνταξη Ενημερωτικού Δελτίου εφόσον απαιτηθεί, προετοιμασία των σχετικών ανακοινώσεων και εγγράφων κτλ. και γενικά παροχή νομικών συμβουλών και υποστήριξη ως προς τα πάσης φύσεως σχετικά θέματα χρηματιστηριακού δικαίου και δικαίου κεφαλαιαγοράς».

Σήμερα το δημόσιο κατέχει το 55% των μετοχών της ΔΑΑ, η PSP το 26,7%, η επενδυτική εταιρεία HTAC (ελέγχεται από Αυστραλούς και Καναδούς) το 13,3% και ο όμιλος Κοπελούζου το 4,99%.

Keywords
Τυχαία Θέματα