“Εκτίναξη” κερδών για την Αθήνα από την αύξηση του τουρισμού – Καλά νέα για ξενοδόχους και εμπόρους

Η άνοδος των τουριστικών αφίξεων στο αεροδρόμιο της Αθήνας κατά 528.000 στο 8μηνο του 2014 αντιστοιχεί «σε περίπου 390.000 επιπλέον διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία» και μεταφράζεται «σε 142,8 εκατ. ευρώ για την πραγματική οικονομία της Αθήνας», όπως ξενοδοχεία, εμπόριο, εστίαση, δημοτικά τέλη, φόροι, μεσάζοντες, τόνισε ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Αθηνών – Αττικής και Αργοσαρωνικού (ΕΞΑΑΑ)

κ. Αλέξανδρος Βασιλικός, σε κοινή συνέντευξη Τύπου τεσσάρων φορέων, της ΕΞΑΑΑ, της Marketing Greece, του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ) και της Aegean, για την εξέλιξη της ελληνικής πρωτεύουσας ως διεθνούς ταξιδιωτικού προορισμού και τη μεταξύ τους συνεργασία.

Πιο συγκεκριμένα, η αύξηση στους δείκτες του προορισμού αποτυπώνεται σε ετήσια βάση με ποσοστό 22,3% στην πληρότητα των ξενοδοχειακών μονάδων, 4,9% στη μέση τιμή δωματίου και 28,3% στο έσοδο ανά διαθέσιμο δωμάτιο, σύμφωνα με στοιχεία της ΕΞΑΑΑ, σε συνεργασία με την GBR Consulting.

Την εφετινή χρονιά η Aegean θα αγγίξει τα 9,8 εκατομμύρια επιβάτες συνολικά, εκ των οποίων 4,8 εκατομμύρια είναι επιβάτες εξωτερικού, τόνισε ο αντιπρόεδρος της αεροπορικής εταιρείας κ. Ευτύχιος Βασιλάκης. Αντίστοιχα, από την Αθήνα έχουν μετακινηθεί 7,8 εκατομμύρια επιβάτες, από τους οποίους 3 εκατομμύρια είναι επιβάτες εξωτερικού. Στόχος, όπως σημείωσε, είναι το 2018 οι προορισμοί από την ελληνική πρωτεύουσα να φθάσουν τους 100 (Aegean και Olympic Air), σε σχέση με τους 72 που είναι εφέτος.

Keywords
Τυχαία Θέματα