Ύστατη προσπάθεια για συμφωνία πριν τη χρεοκοπία – Το «ναι» και το χάος οδηγούν τον Τσίπρα σε αλλαγή στάσης

(upd) Πυρετώδεις είναι οι διεργασίες μεταξύ Αθήνας και Βρυξελλών με στόχο την επίτευξη συμφωνίας στο …και πέντε της χρεοκοπίας. Ο πρωθυπουργός δεν αποκλείεται να μεταβεί σήμερα στις Βρυξέλλες, ενώ ενδέχεται, εφόσον υπάρξει κοινός τόπος με τους δανειστές, να συνεδριάσει εκτάκτως το Eurogroup.

Η ελληνική κυβέρνηση επέστρεψε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, καταθέτοντας πρόταση για διετή συμφωνία με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM)

για την κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών και την αναδιάρθρωση του χρέους.

Η ελληνική κυβέρνηση μέχρι τέλους θα διεκδικήσει βιώσιμη συμφωνία εντός του ευρώ. Αυτό θα είναι και το μήνυμα του ΟΧΙ σε μια κακή συμφωνία στο δημοψήφισμα της Κυριακής”, αναφέρει το non paper.

ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το χάος που επικρατεί στην αγορά, οι ουρές στις τράπεζες που έχουν εξοργίσει και τον τελευταίο Έλληνα και το μεγάλο «ναι» που φαίνεται πως επίκειται στο δημοψήφισμα της Κυριακής, οδηγούν τον πρωθυπουργό σε δεύτερες σκέψεις.

Ο Αλέξης Τσίπρας έχει μπαράζ επαφών με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλωντ Γιούνκερ και τον επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, προκειμένου να εξεταστούν οι τρόποι για την επίτευξη ενός συμβιβασμού άμεσα, ενώ υπήρξε και επικοινωνία Σουλτς, Γιούνκερ, Ντράγκι.

Η ελληνική πλευρά ζητά μια δέσμευση για το χρέος, προκειμένου να δεχθεί τα επώδυνα μέτρα και να κλείσει η συμφωνία, αν είναι δυνατόν μέχρι τα μεσάνυχτα που λήγει το πρόγραμμα.

Μακάρι αυτές οι πληροφορίες να επιβεβαιωθούν.

Σύμφωνα με αυτές τις πληροφορίες και με εισήγηση αρκετών πρωτοκλασάτων, ευρωπαϊστών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας φέρεται έτοιμος να δεχθεί διαπραγμάτευση στο σχέδιο Γιούνκερ.

Να μην ξεχνάμε ότι απόψε 30 Ιουνίου στις 12 τα μεσάνυχτα, η Ελλάδα βρίσκεται εκτός προγράμματος, ELA δεν υπάρχει και οι εικόνες χάους είναι μπροστά μας.

Keywords
Τυχαία Θέματα