ΣΤΑΥΡΙΔΗΣ: Αμετανόητος! «Δεν ξέρω αν το ταξίδι με το τζετ ήταν αφορμή ή αιτία της απομάκρυνσης μου»

[UPD] Την απόφασή του να ταξιδέψει στην Κεφαλονιά με το ιδιωτικό αεροπλάνο του επιχειρηματία Δημήτρη Μελισσανίδη υπεραμύνθηκε ο τέως πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Στέλιος Σταυρίδης.

«Καθόλου δεν μετάνιωσα, κάθε άλλο μάλιστα, ότι κάνω είναι με απόλυτη διαφάνεια και έχει μια πρακτικότητα. Ήταν επιλογή μου, όχι ελαφρότητα, να δεχθώ τη μεταφορά με το αεροπλάνο του Μελισσανίδη. Θέλω να είμαι διαφανέστατος και να μην ντρέπομαι γι’ αυτό που κάνω. Δε θα γίνω μοναχός στα καλά καθούμενα επειδή πήρα τη θέση του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ. Ήμουν πρόεδρος της Λέσχης Επιχειρηματικότητας, έχω εγκάρδιες σχέσεις με όλους
αυτούς τους επιχειρηματίες» επισήμανε ο κ.Σταυρίδης μιλώντας στο ΣΚΑΪ, αν και έσπευσε να υποστηρίξει ότι αντιλαμβάνεται ότι έφερε σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό.«Αφού υπογράψαμε τη σύμβαση την περασμένη Δευτέρα, ο κ. Μελισσανίδης προσφέρθηκε να με μεταφέρει με το αεροπλάνο του» σημείωσε ο κ.Σταυρίδης, μιλώντας στο Mega για να προσθέσει πως ήταν «κάτι καθαρά πρακτικό».«Καταλαβαίνω ότι δημιούργησε εντυπώσεις. Δεν ήταν αφέλεια από την πλευρά μου» επεσήμανε ο κ.Σταυρίδης, υπογραμμίζοντας πως «δεν ξέρω αν το ταξίδι με το τζετ ήταν η αφορμή ή η αιτία της απομάκρυνσης μου» είπε, υπονοώντας ότι το συγκεκριμένο περιστατικό αποτέλεσε αφορμή για την αποπομπή του από το ΤΑΙΠΕΔ.Όπως διευκρίνισε ο κ. Σταυρίδης, η εξαγορά του ΟΠΑΠ είχε ολοκληρωθεί ήδη από τον Απρίλιο.«Δεν ήμουν εγώ ο βασικός διαπραγματευτής, υπό την ηγεσία Εμίρη το ΤΑΙΠΕΔ πουλήθηκε 18,6 φορές τα κέρδη του 2013, η σύμβαση πέρασε από το Ελεγκτικό Συνέδριο και ενεκρίθη ομόφωνα για την διαφάνειά της, ο διεθνής Τύπος την επαίνεσε δεν είχα κανένα απολύτως λόγο να κρυφτώ από το δάχτυλό μου με τον κ. Μελισσανίδη που επί τρεις μήνες ανταλλάσσαμε εξώδικα. Έχω μάθει να εκτιμώ ανθρώπους και να μπαίνω στα παπούτσια τους στη ζωή μου» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Σταυρίδης, επισημαίνοντας ότι «η πράξη δείχνει ότι όχι μόνον ίσες αποστάσεις κρατήσαμε, αλλά διατηρήσαμε εξαιρετικές σχέσεις και με τον Μελισσανίδη, και με την Intralot του κ. Κόκκαλη και την Scientific Games. Στην πράξη δείξαμε ότι μπορούμε να κρατάμε αποστάσεις».Ερωτηθείς αν ενημέρωσε τον κ. Στουρνάρα πως επρόκειτο να ταξιδέψει με το τζετ του επιχειρηματία, απάντησε αρνητικά.«Ο κ. Στουρνάρας ήταν παρόν στις υπογραφές για την πώληση του ΟΠΑΠ. Μετά, καθώς τρώγαμε ένα καναπεδάκι, με ρώτησε ο κ. Μελισσανίδης πως θα επέστρεφα στην Κεφαλονιά. Είπα με το αυριανό αεροπλάνο και μου πρότεινε να με μεταφέρει. Αν είναι δυνατόν να ενημέρωνα τον κ. Στουρνάρα», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ.Σταυρίδης, τονίζοντας πως το τελευταίο πράγμα για το οποίο μπορεί να κατηγορηθεί, είναι ότι χρηματίστηκε.

Νωριτερα το Bank Wars μετέδιδε:

Έκτακτο! Ο Γ.Στουρνάρας διώχνει τον Σ.Σταυρίδη από το ΤΑΙΠΕΔ – Πέταξε με το learjet του Δ.Μελισσανίδη

Την παραίτηση του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ, Στέλιου Σταυρίδη, ζήτησε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ, χωρίς να δίνονται περισσότερες πληροφορίες.

Προηγήθηκε δημοσίευμα εφημερίδας, το οποίο ανέφερε ότι μετά την ολοκλήρωση της πώλησης του 33% του ΟΠΑΠ στην Emma Delta, ο κ. Σταυρίδης πέταξε για τις διακοπές του στην Κεφαλονιά με το ιδιωτικό τζετ του Δημήτρη Μελισσανίδη, ο οποίος συμμετέχει στο συγκεκριμένο διεθνές επενδυτικό σχήμα.

Ο «ΗΜΕΡΗΣΙΟΣ», η εφημερίδα της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης είχε αποκαλύψει από την Τρίτη και 13, μία ημέρα μετά την υπογραφή για το 33% του ΟΠΑΠ το ταξίδι… αστραπή του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ Στ. Σταυρίδη, με το liar jet του Δ. Μελισσανίδη.

Με τίτλο «ΙΠΤΑΜΕΝΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ», η καθημερινή εφημερίδα της Κεφαλονιάς και Ιθάκης «Ημερήσιος» είχε αποκαλύψει το ταξίδι αστραπή του Προέδρου του..ΤΑΙΠΕΔ Στέλιου Σταυρίδη, από την Κεφαλονιά στην Αθήνα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Στ. Σταυρίδης ήρθε στην Αθήνα, με το ιδιωτικό learjet του Δημήτρη Μελισσανίδη, μετόχου της εταιρίας και επέστρεψε μάλιστα μ΄αυτό στο νησί, όπου βρίσκεται το σπίτι του, στο Μακρύ Γυαλό, για να συνεχίσει τις διακοπές του…

Από την πλευρά του, ο κ. Σταυρίδης δήλωσε στον ΣΚΑΪ ότι “ο επιχειρηματίας, ο οποίος θα πέταγε για τη Γαλλία, προσφέρθηκε να με αφήσει στην Κεφαλονιά”.

Keywords
Αναζητήσεις
Τυχαία Θέματα