Ανακωχή Τσίπρα – Καμμένου για την υπόθεση Μουζάλα – Μετά τη Σύνοδο Κορυφής οι αποφάσεις

Μετά τη Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό θα λάβει αποφάσεις ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για την υπόθεση του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, οι δηλώσεις του οποίου προκάλεσαν μείζονα κυβερνητική κρίση.

Σύσσωμος ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τον κ. Μουζάλα, ενώ οι ΑΝΕΛ εμμένουν στην απαίτησή τους για παραίτηση του υπουργού.

Ο υπουργός Αμυνας επανέλαβε μετά το πέρας

της συνεδρίασης της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματός του, ότι από τους ΑΝΕΛ δεν δίνεται ψήφος εμπιστοσύνης στον κ. Μουζάλα, αλλά και πως θα στηρίζουν έως το τέλος της τετραετίας την κυβέρνηση.

Ο κ. Καμμένος τόνισε ότι το πρόβλημα δεν είναι προσωπικό με τον κ. Μουζάλα, αλλά με αυτά που είπε, καθώς έδωσε την ευκαιρία σε εθνομηδενιστές να βγουν και να πάρουν θέση για το θέμα του ονόματος της ΠΓΔΜ.

Έκανε ειδική αναφορά στον Γιώργο Παπανδρέου, λέγοντας ότι βγήκε από το χρονοντούλαπο της Ιστορίας, καθώς επίσης στην Μ.Ρεπούση και σε σελίδα με 3.000 likes. Απέναντι σε αυτά βάζουμε τις 3,5 εκατ. ψήφους του ελληνικού λαού, είπε, και πρόσθεσε ότι η δήλωση της κυβερνητικής εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη την Τετάρτη ήταν ξεκάθαρη.

Επιπλέον, ο κ. Καμμένος έκανε αναφορά στην συζήτηση για τη διαφθορά που θα πραγματοποιηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής την Τρίτη σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών.

Όπως είπε, είναι ώρα να ακουστούν ονόματα και επίθετα από τις περίφημες λίστες που έκρυβαν Σαμαράς και Βενιζέλος, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, να ακουστούν αλήθειες για τη διαπλοκή στη δικαιοσύνη, να μάθει ο ελληνικός λαός, την ώρα της εξαθλίωσής του, ποιοι διαπλεκόμενοι διακινούσαν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ και έβγαζαν λεφτά στο εξωτερικό.

«Η κυβέρνηση αυτή θα τελειώσει με τη διαπλοκή» επισήμανε και πρόσθεσε ότι η συζήτηση στην Ολομέλεια την Τρίτη θα γίνει «είτε τους αρέσει, είτε όχι».

ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Σε ρήξη οδηγούνται Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος λόγω της υπόθεση Μουζάλα. Ο πρωθυπουργός στηρίζει τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής και διαμηνύει ότι δεν πρόκειται να υποχωρήσει στις πιέσεις του κυβερνητικού του εταίρου.

Την ίδια ώρα ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος απειλεί να αποχωρήσει από τη κυβέρνηση αν δεν παραιτηθεί ο Γιάννης Μουζάλας, παρά τη συγγνώμη που ζήτησε ο υπουργός επειδή αποκάλεσε Μακεδονία την ΠΓΔΜ, εκ παραδρομής όπως υποστηρίζει.

Η συνάντηση στο Μαξίμου

Στην παραίτηση του Γ. Μουζάλα εμμένει ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και κυβερνητικός εταίρος, Πάνος Καμμένος, ακόμη και μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου.

O υπουργός Άμυνας είπε ότι ο πρωθυπουργός θα πάρει τις αποφάσεις του μετά την επιστροφή του αναπληρωτή υπουργού από τις Βρυξέλλες.

Σε ερώτηση για το τι θα πράξει αν τελικά ο πρωθυπουργός δεν ζητήσει την παραίτηση του Γιάννη Μουζάλα, ο κ. Καμμένος είπε ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στηρίζουν την κυβέρνηση, αλλά όχι τον αναπληρωτή υπουργό αρμόδιο για θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Ο κ. Μουζάλας έχει θέση εαυτόν στη διάθεση του πρωθυπουργού , μία ημέρα πριν την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό, μετά την κυβερνητική κρίση που προκλήθηκε καθώς αποκάλεσε Μακεδονία την ΠΓΔΜ.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός θα λάβει τις αποφάσεις του μετά τη Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό στις 17-8 Μαρτίου.

Ο πρωθυπουργός κατανοεί τις ευαισθησίες του Πάνου Καμμένου και η κυβερνητική θέση είναι ξεκάθαρη στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Η ίδια επανέλαβε ότι το «Μακεδονία» ήταν γλωσσικό ολίσθημα του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής. Η Όλγα Γεροβασίλη δεν επιβεβαίωσε επίσης ότι ο κ. Μουζάλας έχει υποβάλει την παραίτησή του.

ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Εκτακτη κυβερνητική σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα πραγματοποιείται στο Μέγαρο Μαξίμου, για να βρεθεί μια λύση στη πολιτική κρίση που έχει ξεσπάσει, μετά και την επίμονη απαίτηση του υπουργού Άμυνας και προέδρου των ΑΝΕΛ Πάνου Καμμένου να παραιτηθεί άμεσα ο υπουργός κ. Γ.Μουζάλας από τη θέση του.

«Ο κ. Μουζάλας οφείλει ο ίδιος αφού αναγνώρισε το λάθος και τη γκάφα του και ζήτησε και συγγνώμη, να υποβάλει και την παραίτησή του», σχολίασε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος μιλώντας στον realfm 97,8 και την εκπομπή του Γιώργου Τράγκα.

«Οι σχέσεις μου με την κυβέρνηση και τον Αλέξη Τσίπρα είναι ειλικρινείς και γίνονται απευθείας. Το θέμα είναι πάρα πολύ σοβαρό διότι δίνει τη δυνατότητα, παρότι ο κ. Μουζάλας, ζήτησε συγγνώμη, είπε ότι έκανε γκάφα και ούτω καθ’ εξής, να χρησιμοποιηθεί από την προπαγάνδα των Σκοπίων, απέναντι σε μία απόφαση που έχει ληφθεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κι όλους τους πολιτικούς αρχηγούς το ’93. Είναι Εθνικό το θέμα. Εμείς στηρίξαμε την κυβέρνηση και σε δύσκολες στιγμές, ανθρώπους που προέρχονται από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, μόνοι τους παραιτήθηκαν από την κυβέρνηση», σχολίασε αρχικά ο κ. Καμμένος στον realfm 97,8.

Και συνέχισε: «Πιστεύω ότι ο κ. Μουζάλας οφείλει ο ίδιος αφού αναγνώρισε το λάθος και τη γκάφα του και ζήτησε και συγγνώμη, να υποβάλει και την παραίτησή του για να μην υπάρχει θέμα. Ο πρωθυπουργός πρέπει να πάει ισχυρός στη Σύνοδο Κορυφής και πρέπει να υπάρχει απόλυτη συνοχή από τη μεριά της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας».

Ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων συνέχισε λέγοντας ότι «εγώ ζήτησα από τον ίδιο τον κ. Μουζάλα να παραιτηθεί. Ο κ. Μουζάλας οφείλει να πάρει την απόφαση και να διευκολύνει την κυβέρνηση. Στην πολιτική και στη ζωή τα λάθη πληρώνονται. Δεν μπορεί αυτή τη στιγμή να κυκλοφορεί ένα βίντεο με έναν Έλληνα υπουργό να λέει τα Σκόπια, Μακεδονία. Εμείς δεν μπορούμε να το σηκώσουμε. Τελείωσε το θέμα αυτό, πρέπει να τελειώνει, έχουμε σοβαρότερα θέματα».

ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ

Κυβερνητική κρίση. Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, σε δηλώσεις που έκανε το βράδυ της Τρίτης για το προσφυγικό στον ΣΚΑΙ, αποκάλεσε τα Σκόπια «Μακεδονία».

Με παρέμβασή του μέσω Twitter, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος ζήτησε την παραίτηση Μουζάλα λέγοντας πως η συγγνώμη του δεν αρκεί. Παράλληλα, σε τηλεφωνική παρέμβασή του στο MEGA, ο υπουργός διευκρίνισε πως ζητεί την παραίτηση του κ. Μουζάλα, ως κυβερνητικός εταίρος.

Σε αντίστοιχο ύφος ήταν και η ανακοίνωση των Ανεξάρτητων Ελλήνων. «Η Μακεδονία και η ιστορία της είναι Ελληνική με αποδείξεις. Όσα χρόνια κι αν περάσουν οι Έλληνες γνωρίζουμε τις ρίζες μας και κανείς δεν θα μας αποκόψει από αυτές. Ο κ. Μουζάλας μπορεί να υπήρξε ικανότατος στη διαχείριση του μεταναστευτικού, αλλά στα εθνικά μας ζητήματα δεν επιτρέπονται λάθη και “γκάφες”, ούτε μια φορά» σημειώνει η εκπρόσωπος του κόμματος και προσθέτει: Από την πρώτη στιγμή δεν υπερασπιζόμαστε τις αβάσιμες, εθνικιστικές, επεκτατικές ανοησίες των Σκοπίων με κανέναν τρόπο.

Νωρίτερα η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ζήτησε την παραίτηση του υπουργού .

«Να σκεφτεί σήμερα το βράδυ ακόμη και την παραίτησή του» Όπως τονίζει η Ν.Δ., «ενίσχυσε έτσι την επιχειρηματολογία και την εν γένει πολιτική των Σκοπίων».

«Την ώρα που η κατάσταση στην Ειδομένη, όπως και συνολικά στο προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα, είναι εκτός ελέγχου και αγγίζει πλέον και τις σχέσεις μας με τα Σκόπια, ο κ. Μουζάλας υπέπεσε σε ένα μεγάλο ατόπημα», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία.

Η Συγγρού σημειώνει ότι «το ατόπημα αυτό δεν καλύπτεται με εκ των υστέρων διευκρινίσεις, εξηγήσεις ή δικαιολογίες».

Η ΕΠΙΜΑΧΗ ΦΡΑΣΗ ΤΟΥ Γ.ΜΟΥΖΑΛΑ
Αναφερόμενος στα προχθεσινά γεγονότα στην Ειδομένη και στο φυλλάδιο που διανεμήθηκε στους πρόσφυγες παρασύροντάς τους να περάσουν τα σύνορα, ο κ. Μουζάλας είπε στον ΣΚΑΙ: «…νομίζουμε, έχουμε στοιχεία ότι με αυτή την προσδοκία και την ελπίδα παίξανε βρώμικο παιχνίδι οργανώσεις, οι οποίες ισχυρίζονται ότι είναι εθελοντές ή αλληλέγγυοι, αλλά δεν έχουν καμία σχέση με τους πραγματικούς εθελοντές, αλληλέγγυους και τις ΜΚΟ που βοηθάνε στην Ειδομένη, και οργάνωσαν το πέρασμά τους στη Μακεδονία…».

“ΕΚ ΠΑΡΑΔΡΟΜΗΣ ΛΑΘΟΣ”

Διπλή «συγγνώμη» ζήτησε ο υπουργός, μιλώντας για «γκάφα» και «εκ παραδρομής λάθος» – Σύσσωμη και η αντιπολίτευση ζητά την παραίτησή του

Μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε, ο κ. Μουζάλας ζήτησε συγγνώμη: «Ζητάω συγγνώμη. Αν είπα κάτι τέτοιο, είναι γκάφα. Μπορεί να μην το κατάλαβα και να παρασύρθηκα» ανέφερε σε άλλη του δήλωση στον Αθήνα 9.84.Λίγο μετά την 01:00 τα ξημερώματα, ο ίδιος ο κύριος Μουζάλας επανήλθε στο θέμα με επίσημη ανακοίνωσή του, όπου αναφέρει: «Ζητώ συγγνώμη για το εκ παραδρομής λάθος μου, κατά τη συνέντευξη με τον δημοσιογράφο Παύλο Τσίμα, το οποίο δεν ανταποκρίνεται στη στάση μου και στις πεποιθήσεις μου για το εθνικό θέμα της ΠΓΔΜ». ΤΟ ΠΑΣΟΚ

«Με το ατόπημα του αυτό ο υπουργός παραβίασε μία εθνική γραμμή, που ακολουθεί σταθερά η χώρα μας επί δεκαετίες. Η κυβέρνηση σε όλα τα θέματα, αλλά και ειδικά στο θέμα του μεταναστευτικού-προσφυγικού εμφανίζεται ανίκανη κι ανήμπορη να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της χώρας μας. Είτε πρόκειται για εγκληματικό λάθος, ανεπίτρεπτο βέβαια για υπουργό, είτε πρόκειται για προσωπική άποψη του συγκεκριμένου μέλους της κυβέρνησης, είτε πρόκειται για ανομολόγητη, τουλάχιστον έως τώρα, κυβερνητική γραμμή, ο Πρωθυπουργός πρέπει αμέσως να πάρει θέση».

Η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ

Ντροπιαστική χαρακτήρισε με ανακοίνωσή της η Ένωση Κεντρώων την γκάφα του Γιάννη Μουζάλα που αποκάλεσε τα Σκόπια «Μακεδονία». Καλεί μάλιστα τον Αλέξη Τσίπρα να να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες: «Ένα πράγμα μόνο δεν είχαμε ακούσει από την κυβέρνηση, το να λένε τα Σκόπια “Μακεδονία”. Και να που έγινε και αυτό δια στόματος του κ. Μουζάλα. Η πράξη αυτή είναι το λιγότερο ντροπιαστική για όλους τους Έλληνες. Καλούμε αμέσως τον κ. Τσίπρα να καταδικάσει τα λεγόμενα του κ. Μουζάλα και να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες» αναφέρεται χαρακτηριστικά.ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ…«Το ελληνικό κράτος, σε κάθε περίπτωση, αναφερόμενο στην γειτονική χώρα, χρησιμοποιεί την διεθνώς αναγνωρισμένη ονομασία “ΠΓΔΜ”. Το να επιχειρείται να δημιουργηθεί θέμα επειδή σε μια συνέντευξη ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γ. Μουζάλας ανέφερε εν τη ρύμη του λόγου, την ΠΓΔΜ ως “Μακεδονία” είναι το λιγότερο υπερβολή. Η επικοινωνιακή προσπάθεια αποδυνάμωσης του υπουργού, που κάθε μέρα δίνει τον αγώνα του Προσφυγικού, είναι ανεύθυνη και υποκριτική, ιδίως εν όψει της Συνόδου. Και ο κ. Κουμουτσάκος θα έπρεπε να το γνωρίζει».Ο Δ.ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ

Τον κ. Μουζάλα υπερασπίστηκε και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, ο οποίος έκανε λόγο για «μικροπολιτική καπηλεία». «Η ΝΔ διασπάστηκε για το όνομα της FYROM και ο Μητσοτάκης έλεγε “σε 10 χρόνια θα το έχουμε ξεχάσει”. Τώρα μικροπολιτική καπηλεία. Ντροπή!».

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η εθνική προδοσία των ραγιάδων της συγκυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου δεν έχει προηγούμενο. Η προσβολή των ιερών και των οσίων του Ελληνισμού από μία δράκα ξεπουλημένων ανθελλήνων ξεπέρασε κάθε όριο.

Θα έρθει η μέρα που θα πέσει το “ψευτορωμέικο” και ένα σοβαρό εθνικό κράτος θα αναλάβει να διαχειριστεί τις τύχες του Ελληνισμού. Και τότε θα καταδικαστεί σε ισόβια για εσχάτη προδοσία κάθε Μουζάλας και κάθε άλλος ελεεινός κυβερνητικός παράγοντας που πρόδωσε με τον πιο κατάπτυστο τρόπο τα δίκαια της Ελλάδος, την Ιστορία μας και τις ιερές παρακαταθήκες των προγόνων μας.

Υ.Γ.: Πού είναι τώρα ο Καμμένος και οι κόκκινες γραμμές του για τα εθνικά θέματα; Πού είναι οι δήθεν “μακεδονομάχοι” του που ξεπουλάνε την Πατρίδα για την κουτάλα της εξουσίας; Συνένοχοι και αυτοί στην εθνική προδοσία!

ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΕΙΤΑΙ

Την άποψη ότι ένα “σαρδάμ” δεν θα έπρεπε να κοστίσει σε έναν υπουργό τη θέση του εξέφρασε το Ποτάμι, αναφορικά με το γεγονός ότι ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας αποκάλεσε τα Σκόπια “Μακεδονία”.“Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να παραιτηθεί ένας υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αλλά τα σαρδάμ δεν περιλαμβάνονται σε αυτούς. Εθνοκάπηλοι όλων των ειδών συμμαζευτείτε. Η χώρα έχει τραγικά προβλήματα μπροστά της, μην καταπίνουμε την κάμηλο και διυλίζουμε τον κώνωπα” ανακοίνωσε το κόμμα χαρακτηριστικά.

ΣΧΟΛΙΟ: Όπως συνήθως γίνεται στην Ελλάδα, στην πιο κρίσιμη φάση για ένα μεγάλο θέμα, όπως τώρα το προσφυγικό, βρίσκουμε τον τρόπο, κάνοντας την τρίχα, τριχιά, να πλακωνόμαστε. Ο κ.Γ.Μουζάλας, ίσως ο πιο σοβαρός υπουργός αυτής της κυβέρνησης, λίγο πριν το κρίσιμο Ευρωπαικό Συμβούλιο, κάνοντας ένα λεκτικό λάθος ΠΟΥ Ο ΙΔΙΟΣ ΠΑΡΑΔΕΧΘΗΚΕ, (άλλωστε δεν είναι επαγγελματίας πολιτικός), βρίσκεται στο στόχαστρο των πάντων…Λυπηρό.

bankwars

Keywords
τσιπρας, καμμενος, υποθεση, αλέξης τσίπρας, ανεξαρτητοι ελληνες, νεα δημοκρατια, χρυση αυγη, συριζα, ΠΓΔΜ, παπανδρεου, likes, βουλη, σαμαρας, βενιζελος, ΠΑΣΟΚ, βρυξέλλες, λύση, realfm, τραγκας, σκοπια, πρωι, σκαι, twitter, mega, αποδειξεις, δημοκρατια, νέα, διευκρινίσεις, μκο, αθηνα, ενωση, fyrom, χρυση, αυγη, ελλαδα, Αντωνης Σαμαρας, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, αλέξης τσίπρας, ενωση κεντρωων, ρεπουση, realfm, ψηφος εμπιστοσυνης, μια ημερα, βιντεο, το θεμα, δημοκρατια, εθνικη, θεμα, μκο, ονοματα, σκαι, ωρα, fyrom, mega, βραδυ, βρισκεται, βρυξέλλες, γεγονοτα, γεγονος, γινει, γινεται, γινονται, δυνατοτητα, δηλωση, δηλωσεις, διευκρινίσεις, εγινε, ευκαιρια, ευρω, ειπε, υπαρχει, ελπιδα, επρεπε, εσχατη προδοσια, ζωη, ζητα, ιδια, ιδιο, υφος, κυβερνηση, κομμα, λαθη, λαθος, λεφτα, λύση, λογο, μακεδονια, μαξιμου, μητσοτακης, ξημερωματα, ολγα, ονομα, προβληματα, πρωι, ρηξη, συζητηση, τριτη, συγγρου, ισχυρος, φυλλαδιο, χρυση, δημητρης, ειλικρινεις, ενωση, εθνικο, χωρα, likes, μπροστα, παιχνιδι, θεματα
Τυχαία Θέματα