Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Έτοιμος για το νέο κόμμα – Ποιο όνομα διάλεξε – Ποιοί πάνε μαζί του

[upd] Ανοιχτά είναι όλα τα ενδεχόμενα για την δημιουργία νέου κόμματος από τον Γιώργο Παπανδρέου. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο πρώην Πρωθυπουργός είναι έτοιμος να ανακοινώσει το κόμμα που θα ιδρύσει αμέσως μόλις προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές.

Η διάσπαση του ΠΑΣΟΚ προβληματίζει έντονα τον Ευ. Βενιζέλο
(και όχι μόνο), ο οποίος χθες πρότεινε στον Γ. Παπανδρέου να μείνει στο κόμμα και να πργαματοποιηθεί Συνέδριο μετά τις εκλογές. Η πρόταση αυτή φαίνεται πως έπεσε στο κενό καθώς, ο πρώην πρωθυπουργός, εμμένει στις θέσεις που είχε διατυπώσει στην επιστολή του προς τον κ. Βενιζέλο και θεωρεί ότι επί των θέσεων που διατύπωσε δεν πήρε καμία ουσιαστική απάντηση.Ο λόγος βέβαια που τίποτε ακόμη δεν είναι βέβαιο ως προς το τι τελικά θα πράξει ο Γ. Παπανδρέου, είναι οι εισηγήσεις που δέχεται και από άλλα παλιά στελέχη του ΠΑΣΟΚ να μη διασπάσει το κόμμα και να ξεκαθαρίσει το άυριο του κινήματος μετά τις εκλογές σε Συνέδριο.ΤΙ ΔΗΛΩΣΑΝ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ – ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ«Δεν μπορούμε να υποτιμήσουμε το θρύλο και την παράδοση του ονόματος Παπανδρέου», δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Μίμης Ανδρουλάκης, με αφορμή την επικείμενη, σύμφωνα με πληροφορίες, ίδρυση κόμματος από τον Γιώργο Παπανδρέου.

«Αν για προσωπικούς λόγους ο κ. Παπανδρέου διασπάσει το ΠΑΣΟΚ, η απάντηση από τους πολίτες θα είναι πολύ σκληρή», δήλωσε επίσης στο σταθμό μας ο Χρήστος Πρωτόπαπας, στενός συνεργάτης του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Δεν μπορεί να πηγαίνει αντίθετα στο ΠΑΣΟΚ ο γιος του ιδρυτή του σημείωσε, δίνοντας τον τόνο της επιχειρηματολογίας που θα ακολουθήσει η πλευρά του κ. Βενιζέλου.

ΠΟΙΟΙ ΠΑΝΕ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟΟρισμένοι από τους νυν βουλευτές που, σύμφωνα με πληροφορίες, θα ακολουθήσουν τον Γ. Παπανδρέου: Ο Φίλιππος Σαχινίδης αναμένεται να είναι υποψήφιος στην Λάρισα, ο Θάνος Μωραϊτης στην Αιτωλοακαρνανία ενώ είναι πολύ πιθανό να ακολουθήσουν και ο Συμεών Κεδίκογλου (στην Εύβοια) και Κώστας Τριαντάφυλλος (στη Χίο), όπως και ο Νίκος Σηφουνάκης στη Λέσβο. Δεν αποκλείεται να προσέλθουν και άλλοι εν ενεργεία βουλευτές, εάν οι δημοσκοπήσεις δείξουν ότι έχουν ελπίδες επανεκλογής τους στις περιφέρειες που κατέρχονται.Επίσης, ο Γιώργος Πεταλωτής θα είναι υποψήφιος στην Ροδόπη, ο Σωκράτης Ξυνίδης στην Ξάνθη, ο Μιχάλης Καρχιμάκης στο Λασίθι, ενώ ο Φίλιππος Πετσάλνικος αναμένεται να μπει στο Επικρατείας.

ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣΤο όνομα του νέου κόμματος που φτιάχνει ο Γιώργος Παπανδρέου, σύμφωνα με τη στήλη του Γιώργου Παπαχρήστου στα «Νέα», θα είναι «”Αλλαγή”.«Το πότε θα το εξαγγείλει, εξαρτάται απολύτως από τις πολιτικές εξελίξεις. Αν εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας τη Δευτέρα θα αναγγείλει τη δημιουργία του τους πρώτους μήνες του νέου χρόνου. Αν δεν εκλεγεί Πρόεδρος και Δευτέρα διαλυθεί η Βουλή Τρίτη θα αναγγείλει και επισήμως τη δημιουργία της «Αλλαγής», γράφει ο κ. Παπαχρήστος«Είναι το ίδιο σύνθημα», συνεχίζει , «με το οποίο ο αείμνηστος Ανδρέας, διέλυσε τη δεξιά το ’81 και την τοποθέτησε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας».

ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΕΥ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΠΡΟΣ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Μείνε στο ΠΑΣΟΚ – Να πάμε σε Συνέδριο μετά τις εκλογές

ΠΡΟΤΑΣΗ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ – ΤΙ ΑΠΑΝΤΑ Ο ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ…

Ολοκληρώθηκε η έκτακτη συνάντηση του Γ. Παπανδρέου με τον Ευ. Βενιζέλο την οποία ζήτησε ο τελευταίος προκειμένου να πειστεί ο πρώην πρωθυπουργός να είναι στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ σε ενδεχόμενες εκλογές.

Ο Ευ. Βενιζέλος ζήτησε από τον Γ. Παπανδρέου “να μη διασπάσει την παράταξη”, όπως αναφέρει η Χ. Τρικούπη. Ο κ. Βενιζέλος φέρεται έτοιμος να συμφωνήσει να γίνει Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ μετά τις εκλογές.

Διαφωνία φέρεται να υπάρχει για την εκλογική περιφέρεια στην οποία θα κατέβει ο Γ. Παπανδρέου.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Από την πλευρά του κ. Παπανδρέου, έγινε γνωστό ότι στη συνάντηση έγινε συζήτηση για το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών και για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, αλλά σε ότι αφορά στα ζητήματα της παράταξης και του ΠΑΣΟΚ, ο πρώην πρωθυπουργός, εμμένει στις θέσεις που είχε διατυπώσει στην επιστολή του προς τον κ. Βενιζέλο και θεωρεί ότι επί των θέσεων που διατύπωσε δεν πήρε καμία ουσιαστική απάντηση.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό ενημερωτικό σημείωμα: «Ο Γιώργος Παπανδρέου, όπως είναι ήδη γνωστό, έχει καταθέσει τις απόψεις του και τις θέσεις του και για την πορεία της χώρας και για την πορεία του Κινήματος, που παραμένουν σε ισχύ και είναι αναγκαίες. Προτάσεις, που αποσκοπούν στην αντιμετώπιση της προϊούσας διάλυσης που εμφανίζει το ΠΑΣΟΚ και παράλληλα, της αναγέννησης και ανασυγκρότησής του. Επ´ αυτών δεν υπήρξε ουσιαστική απάντηση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Φήμες πως ανακοινώνει το νέο κόμμα στις 30 Δεκεμβρίου

Keywords
Τυχαία Θέματα