ΑΓΟΡΕΣ: Ποιες ημέρες θα κλείσουν για τις γιορτές XA, Wall, ευρωαγορές

Αυτή την εβδομάδα, το Χρηματιστήριο Αθηνών θα παραμείνει κλειστό για τρεις ημέρες και συγκεκριμένα στις 24 Δεκεμβρίου (Παραμονή Χριστουγέννων), στις 25 (Χριστούγεννα) και στις 26 (δεύτερη ημέρα Χριστουγέννων).

Η Τετάρτη, 31 Δεκεμβρίου θεωρείται ημιαργία για το χρηματιστήριο και η συνεδρίαση θα λήξει στις 15:20. Την Πρωτοχρονιά, η αγορά θα παραμείνει κλειστή.

Wall

Η αμερικανική αγορά θα ανοίξει κανονικά αύριο, 24
Δεκεμβρίου, αλλά θα κλείσει νωρίτερα του συνηθισμένου. Συγκεκριμένα, το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, αλλά και το Χρηματιστήριο Nasdaq θα ολοκληρώσουν τις συναλλαγές στις 20:00, ώρα Ελλάδος, θα παραμείνουν κλειστά τα Χριστούγεννα για να ανοίξουν ξανά την Παρασκευή, 26 Δεκεμβρίου, με κανονικό ωράριο.Οι συναλλαγές στην Wall Street θα διεξαχθούν αύμφωνα με το καθιερωμένο ωράριο την 31η Δεκεμβρίου, ενώ η αγορά θα παραμείνει κλειστή την Πρωτοχρονιά.

Τα συμβόλαια πετρελαίου που διαπραγματεύονται στο Globex θα κλείσουν την Τετάρτη στις 20:15, ώρα Ελλάδος, ενώ η αγορά εμπορευμάτων θα παραμείνει κλειστή την Πέμπτη, σύμφωνα με την CME Group.

«Εορταστικά» ωράρια στην Ευρώπη

Πιο σύντομες θα είναι οι συναλλαγές την Παραμονή των Χριστουγέννων και στις ευρωαγορές, ενώ θα ακολουθήσει μια τετραήμερη «ανάπαυλα». Μεταξύ των μεγαλύτερων χρηματιστηρίων, το βρετανικό και το γαλλικό θα κλείσουν στις 15:00 ώρα Ελλάδος. Γερμανία και Ιταλία θα παραμείνουν κλειστές όλη την ημέρα. Τα ευρωπαϊκά ταμπλό δεν θα καταγράψουν μεταβολές νωρίτερα από τη Δευτέρα, 29 Δεκεμβρίου.

Η Γερμανία θα παραμείνει κλειστή και την Παραμονή Πρωτοχρονιάς, που δεν θεωρείται αργία για το Παρίσι.

Στα ασιατικά χρηματιστήρια, το εορταστικό ημερολόγιο δείχνει ότι το Χονγκ Κονγκ θα είναι κλειστό στις 25 και 25 Δεκεμβρίου, το ίδιο και το Χρηματιστήριο της Αυστραλίας. Η Ιαπωνία θα “γιορτάσει” για την έλευση του νέου έτους στις 31 Δεκεμβρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα