ΕΚΤ: Στο μικροσκόπιο οι αναδιαρθρώσεις “κόκκινων” επιχειρηματικών δανείων

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα βάζει στο μικροσκόπιο τα δάνεια που αναδιάρθρωσαν οι τράπεζες (κυρίως σε επιχειρήσεις) και τα οποία δεν έχουν πλήρως αποκαλύψει, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το πρακτορείο Bloomberg.

Όπως δηλώνει ο Mascia Bedendo, επίκουρος καθηγητής στο πανεπιστήμιο Bocconi (Μιλάνο), «αυτό που τρομάζει τους επενδυτές είναι το ερώτημα αν οι τράπεζες

δίνουν χρήματα σε επιχειρήσεις που θα έπρεπε να χρεοκοπήσουν και τις κρατούν «ζωντανές», ώστε να αποφύγουν την καταγραφή ζημιών».

Societe Generale, BNP Paribas, Credit Agricole και Commzerbank είναι οι τέσσερις εκ των δέκα μεγαλύτερων τραπεζών της Ευρώπης, οι οποίες δεν ανακοινώνουν ποσοτικά στοιχεία για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια. Τράπεζες όπως η Deutsche Bank και η ING δίνουν κάποια ετήσια στοιχεία, ενώ η ισπανική BBVA και η Ιταλική Unicredit δίνουν εξαμηνιαία στοιχεία.

Καμία από τις τράπεζες που δημοσιοποιούν στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων των Deutsche Bank, Intesa Sanpaolo, δεν αποκαλύπτει όσα στοιχεία δίνουν οι αμερικανικές τράπεζες, όπως η JPMorgan Chase.

Η ΕΚΤ έχει ζητήσει από τις 128 μεγαλύτερες τράπεζες της Ευρωζώνης, να παράσχουν περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με τα δάνεια, καθώς προσπαθεί να εξακριβώσει εάν δίνονται ευκολότεροι όροι αποπληρωμής ώστε να μην καταγράψουν περισσότερα μη εξυπηρετούμενα δάνεια.

Original article: ΕΚΤ: Στο μικροσκόπιο οι αναδιαρθρώσεις “κόκκινων” επιχειρηματικών δανείων.

Keywords
Τυχαία Θέματα