ΕΚΛΟΓΕΣ: Τα μεγάλα ψέματα – Τα κόμματα ψαρεύουν σε θολά νερά

Η επίσημη προεκλογική περίοδος άρχισε. Από σήμερα μέχρι το πρωί της Κυριακής 25 ης Μαίου, τα κόμματα θα κάνουν το παν, προκειμένου να προσελκύσουν ψήφους, τόσο στις αυτοδιοικητικές εκλογές των δύο γύρων (ο πρώτος στις 18 Μαίου), όσο και στις ευρωεκλογές.

Από τη μέχρις στιγμής ανεπίσημη προεκλογική συμπεριφορά των κομμάτων έχουμε μόνο αρνητικά δείγματα.

Για την αυτοδιοίκηση, το ρόλο της, τη διεύρυνση της συμμετοχής των πολιτών και κυρίως τον απεγκλοβισμό της από το κράτος
και τα κονδύλιά του, με «αυτόνομες» αναπτυξιακές παρεμβάσεις κατά περιφέρεια ή δήμο, τίποτα δεν έχει ακουστεί. Με ελάχιστες εξαιρέσεις, μία στην Αθήνα, μία στον Πειραιά, μία στη Θεσσαλονίκη και μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού στην περιφέρεια, οι λοιποί επικεφαλής συνδυασμών μιλάνε για τζαμιά, μνημόνιο, δημοψηφίσματα. Κυριαρχούν οι στενές κομματικές λογικές με έντονο το φαινόμενο των προσωπικών επιλογών των υποψηφίων.

Για τις ευρωεκλογές, τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα. Η πλειοψηφία των Ελλήνων δε γνωρίζει καν τι δουλειά κάνει το Ευρωκοινοβούλιο, για το οποίο καλείται να ψηφίσει! Η «μαγική»λέξη «Μνημόνιο» έχει καλύψει τα πάντα, όπως επίσης το «ποιός φταίει», το «ποιός δε φταίει», το «ποιός θα σκίσει», το «ποιός δε θα σκίσει» το Μνημόνιο, το αν με ευρώ ή χωρίς ευρώ θα βελτιωθεί η ζωή των Ελλήνων. Ξεχνούν όλοι, πως το Μνημόνιο είναι κείμενο που φέρει την υπογραφή της Ελλάδας και όχι των προσώπων που έβαλαν τις υπογραφές και είναι καλά φυλαγμένο στα «θησαυροφυλάκια» των δανειστών. Ξεχνούν επίσης ότι το νόμισμα της χώρας, μόνο με επαναστατικές διαδικασίες και το λαό στο δρόμο αλλάζει και όχι με «δεκάρικους» στα μπαλκόνια και τα κομματικά συνέδρια.

Αλλά και οι «προσγειωμένοι» που απευθύνονται στους εκλογείς σοβαρά, εξαντλούν την επιχειρηματολογία τους στο αν και πόσο θα κουρευτεί το χρέος, στο πόσα χρόνια πίσω θα μας επιτρέψουν οι δανειστές να το ξεπληρώσουμε, στο πόσο θα μειώσουν τα επιτόκια δανεισμού. Εν ολίγοις, όλοι μιλάνε για το …πόσα ΘΑ γλυτώσουμε από τα χρεωστούμενα και πάνω σε αυτά τα σενάρια , κάνουν και παροχές! Αυξάνονται συντάξεις, αυξάνονται μισθοί, επαναπροσλαμβάνονται υπάλληλοι στο Δημόσιο, καταργούνται οι κρατήσεις στους μισθούς, καταργείται το χαράτσι και …ένα σωρό άλλες ΜΠΑΡΟΥΦΕΣ.

Θα βρεθεί κάποιος να πει στους εκλογείς την πάσαν αλήθειαν; Και το σημαντικότερο: Θα βρεθεί κάποιος, που ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΡΟΧΕΣ, θα πει και δυο σοβαρές κουβέντες για το σχέδιο και τη δουλειά που απαιτούνται προκειμένου η χώρα να βγει από την ύφεση;

Χωρίς συγκεκριμένο αναπτυξιακό σχέδιο με επενδύσεις, χωρίς επάνοδο των καταθέσεων στις τράπεζες σε επίπεδα άνω των 200 δις ευρώ, χωρίς είσοδο φρέσκου χρήματος στην αγορά, όσα και να μας χαρίσουν οι δανειστές, προκοπή δεν πρόκειται να δούμε.

Και το Μνημόνιο, είτε αυτό, είτε ένα άλλο, θα δηλώνει την παρουσία του στην Ελλάδα μέχρι τη…Δευτέρα Παρουσία!

Βασίλης Βαλαμβάνος, [email protected]

Original article: ΕΚΛΟΓΕΣ: Τα μεγάλα ψέματα – Τα κόμματα ψαρεύουν σε θολά νερά.

Keywords
Τυχαία Θέματα