Ομολογιακή έκδοση 8,4 δισ ευρώ από τη γαλλική εταιρεία τηλεπικοινωνιών Numericable

Η γαλλική εταιρεία τηλεπικοινωνιών Numericable ετοιμάζεται να προχωρήσει στην μεγαλύτερη έκδοση ομολόγου υψηλής απόδοσης που έχει καταγραφεί μέχρι σήμερα, μεταδίδει η WSJ.

Στελέχη τραπεζών που έχουν αναλάβει την έκδοση ανέφεραν πως η εταιρεία αναμένεται να αντλήσει 8,4 δισ. ευρώ από

δημοπρασία που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, περίπου 2 δισ. ευρώ περισσότερα από ότι είχε αρχικά προγραμματιστεί.

Όπως επισημαίνει το δημοσίευμα της WSJ, η πώληση ρεκόρ της Numericable ακολουθεί μια σειρά εκδόσεων χρέους από εταιρείες κολοσσούς. Η αμερικάνικη Verizon Communications πούλησε τον περασμένο Σεπτέμβριο ομόλογα επενδυτικής βαθμίδας 49 δισ. δολαρίων, λίγες μέρες αφότου η Sprint είχε αντλήσει 6,5 δισ. δολάρια από τις αγορές χρέους.

“Το ντιλ της Numericable αποτελεί άλλο ένα ορόσημο για την αγορά” ανέφερε στην WSJ ο Ben Pakenham, fund manager στην Aberdeen Asset Management. “Δείχνει πόσο πολύ αναπτύσσεται η αγορά και το επίπεδο της ζήτησης” πρόσεθσε.

Η έκδοση θα αποτελέσει και ένα κρίσιμο τεστ για άλλες εταιρείες με χαμηλή αξιολόγηση που σχεδιάζουν να χρηματοδοτήσουν συγχωνεύσεις μέσω της έκδοσης ομολόγων, επισήμανε ένα από τα στελέχη που εργάζονται στην αυριανή έκδοση.

Η Numericable, θυγατρική της Altice, θα προσφέρει στους επενδυτές τίτλους σε ευρώ και δολάριο, με το επιτόκιο να κυμαίνεται μεταξύ 5% με 6,5%, σύμφωνα με την πηγή.

Original article: Ομολογιακή έκδοση 8,4 δισ ευρώ από τη γαλλική εταιρεία τηλεπικοινωνιών Numericable.

Keywords
Τυχαία Θέματα