ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ: Ποιος υφ. Οικονομικών πίεζε εφοριακό για να μειώσει πρόστιμα;

11:41 9/3/2013 - Πηγή: BankWars

Την παρέμβαση από πρώην υφυπουργό Οικονομικών, προκειμένου να μην επιβάλει μεγάλα πρόστιμα σε θυγατρική εταιρεία πετρελαϊκού ομίλου για φορολογικές παραβάσεις, προκειμένου η επιχείρηση να εισπράξει επιστροφή φόρου, κατήγγειλε συνταξιούχος εφοριακός.

Για να διαπιστωθεί η βασιμότητα των καταγγελιών διέταξε έρευνα η εισαγγελία πρωτοδικών Θεσσαλονίκης,

ενώ είναι ήδη ενημερωμένος ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης καθώς διαβιβάστηκαν στοιχεία της δικογραφίας προκειμένου να εξεταστεί εάν προκύπτουν ευθύνες πολιτικών ώστε ο φάκελος της συγκεκριμένης υπόθεσης να φτάσει και στη Βουλή.

Σύμφωνα με την καταγγελία του συνταξιούχου εφοριακού, υπηρετώντας κατά το παρελθόν στη ΔΟΥ ΦΑΕ Θεσσαλονίκης είχε καταλογίσει πρόστιμα και προσαυξήσεις συνολικού ύψους 25 εκατ. ευρώ στη συγκεκριμένη εταιρεία, αλλά στη συνέχεια δέχθηκε παρεμβάσεις από το πολιτικό γραφείο του υφυπουργού Οικονομικών αλλά και από συναδέλφους του, ώστε να μειώσει το πρόστιμο.

Οπως ισχυρίστηκε ο ίδιος, η μη συμμόρφωσή του στις υποδείξεις που δέχθηκε, είχε ως αποτέλεσμα να μετατεθεί από τη συγκεκριμένη ΦΑΕ Θεσσαλονίκης στη ΔΟΥ Νεάπολης.

Επίσης, περίπου ένα χρόνο αργότερα οι εκθέσεις ελέγχου που είχε συντάξει ακυρώθηκαν, τα πρόστιμα μειώθηκαν σε συνολικά 2 εκατ. ευρώ και η συγκεκριμένη εταιρεία κατάφερε να εισπράξει επιστροφή φόρου, όπως ο ίδιος καταγγέλλει.

Keywords
Τυχαία Θέματα